KÅLPUDDING

RECEPT VIKTVÄKTARNA


4 PORTIONER

800 G VITKÅL

1 MSK FLYTANDE MARGARIN

1 1/2 MSK SIRAP

4 HG SKINKFÄRS 10%

1 1/2 TSK SALT

2 KRM SVARTPEPPAR

2 KRM VITPEPPAR

2 KRM KRYDDPEPPAR

1/2 DL STRÖBRÖD

2 DL MJÖLK 0,5%

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER

SKÄR VITKÅL I BITAR

BRYN KÅLEN MJUK I MARGARIN I OMGÅNGAR

TILLSÄTT SIRAP OCH LÅT BRYNA EN STUND TILL

FINFÖRDELA FÄRSEN

KRYDDA MED SALT OCH PEPPARSORTERNA

BLANDA STRÖBRÖD I MJÖLKEN OCH LÅT SVÄLLA

BLANDA NER FÄRSEN (FÄRSEN SKA VARA LÖS)

BLANDA I EN TREDJEDEL AV KÅLEN I FÄRSEN

LÄGG FÄRSEN I EN UGNSFORM

FÖRDELA RESTERANDE KÅL OVANPÅ

STÄLL IN I UGN I CA 45 MINUTER