4 PORTIONER
800 G VITKÅL
1 MSK FLYTANDE MARGARIN
1 1/2 MSK SIRAP
4 HG SKINKFÄRS 10%
1 1/2 TSK SALT
2 KRM SVARTPEPPAR
2 KRM VITPEPPAR
2 KRM KRYDDPEPPAR
1/2 DL STRÖBRÖD
2 DL MJÖLK 0,5%
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER
SKÄR VITKÅL I BITAR
BRYN KÅLEN MJUK I MARGARIN I OMGÅNGAR
TILLSÄTT SIRAP OCH LÅT BRYNA EN STUND TILL
FINFÖRDELA FÄRSEN
KRYDDA MED SALT OCH PEPPARSORTERNA
BLANDA STRÖBRÖD I MJÖLKEN OCH LÅT SVÄLLA
BLANDA NER FÄRSEN (FÄRSEN SKA VARA LÖS)
BLANDA I EN TREDJEDEL AV KÅLEN I FÄRSEN
LÄGG FÄRSEN I EN UGNSFORM
FÖRDELA RESTERANDE KÅL OVANPÅ
STÄLL IN I UGN I CA 45 MINUTER