50 G JÄST
7 1/2 DL LJUMMET VATTEN
1 KG VETEMJÖL
3 MSK OLIVOLJA
1 TSK SALT
1 TSK PEPPAR
OLJA , HAVSSALT OCH FÄRSKA ÖRTER ATT STRÖ ÖVER
RÖR UT JÄSTEN I DET LJUMNA VATTNET
HÄLL MJÖLET PÅ BAKBORDET OCH GÖR EN GROP
HÄLL I OLJA, SALT, PEPPAR OCH DEGSPAD
ARBETA DEGEN BLANK OCH ELASTISK
LÄGG DEGEN I EN OLJAD BUNKE OCH TÄCK MED PLASTFOLIE
LÅT JÄSA CA 1 TIMME TILL DUBBEL STORLEK
ARBETA DEGEN NÅGON MINUT
LÄGG UT DEN I EN OLJAD LÅNGPANNA
GÖR HÅL MED FINGRARNA
TÄCK DEGENS YTA MED OLJA
LÄGG PÅ KRYDDORNA OCH KLAPPA IN
TÄCK MED FUKTIG DUK
JÄS I 1 TIMME
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER
STRÖ HAVSSALT PÅ DET FÄRDIG JÄSTA BRÖDET
GRÄDDA BRÖDET I 20 MINUTER