HIMMELSK GLUTENFRI JORDGUBBSTÅRTA

RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se

TÅRTBOTTEN:

4 ÄGG

2 DL STRÖSOCKER

1 DL (80 G) POTATISMJÖL

1 DL (60 G) GLUTENFRI MJÖLBLANDNING (TEX SEMPERMIX)

2 TSK VANILJSOCKER

1 1/2 TSK BAKPULVER

SMÖR OCH POTATISMJÖL TILL FORMEN

FYLLNING:

4 DL VISPGRÄDDE

200 G CREAM CHEESE (PHILADELPHIA)

1 1/2 DL FLORSOCKER

1 MSK VANILJSOCKER

500 G JORDGUBBAR

CA 1 DL JORDGUBBSSAFT

DEKORATION:

5 DL VISPGRÄDDE

CA 250 G JORDGUBBAR

VISPA ÄGG OCH STRÖSOCKER VITT OCH PÖSIGT I EN BUNKE. VAR NOGA MED ATT VISPA LÄNGE FÖR ATT FÅ EN HÖG OCH FLUFFIG TÅRTA.

BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE OCH SIKTA NER I SMETEN. BLANDA FÖRSIKTIGT IHOP TILL EN JÄMN SMET.

HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT CA 24 CM I DIAMETER, MJÖLAD MED POTATISMJÖL

GRÄDDA TÅRTBOTTNEN I NEDRE DELEN AV UGNEN I 175G I CA 30-40 MINUTER. KÄNN EFTER MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR TORR OCH FÄRDIG

LÅT TÅRTBOTTEN SVALNA OCH SKÄR DEN SEDAN I TRE BOTTNAR.

VISPA GRÄDDEN TILL FYLLNINGEN, DEN SKA VARA HÅRT VISPAD.

VISPA IHOP CREAM CHEESE, FLORSOCKER OCH VANILJSOCKER MED ELVISP. RÖR NER KRÄMEN I DEN VISPADE GRÄDDEN.

ANSA OCH DELA JORDGUBBARNA I BITAR. VÄND NER I GRÄDDBLANDNINGEN.

LÄGG DEN UNDERSTA BOTTNEN PÅ ETT TÅRTFAT. FUKTA DEN MED JORDGUBBSSAFT.

BRED PÅ ETT TJOCKT LAGER AV FYLLNINGEN

LÄGG PÅ NÄSTA BOTTEN OCH UPPREPA PROCEDUREN.

LÄGG PÅ DEN SISTA TÅRTBOTTNEN OCH TÄCK TÅRTAN MED ETT TUNT LAGER AV FYLLNINGEN.

HIT KAN TÅRTAN FÖRBEREDAS EN DAG INNAN DEN SKA SERVERAS.

VISPA GRÄDDEN TILL DEKORATIONEN OCH SPRITSA DEN PÅ SIDORNA OCH OVANPÅ TÅRTAN.

LÄMNA PLATS I MITTEN FÖR JORDGUBBARNA, SKIVA JORDGUBBARNA OCH LÄGG DEM PÅ TÅRTAN.