RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se
TÅRTBOTTEN:
4 ÄGG
2 DL STRÖSOCKER
1 DL (80 G) POTATISMJÖL
1 DL (60 G) GLUTENFRI MJÖLBLANDNING (TEX SEMPERMIX)
2 TSK VANILJSOCKER
1 1/2 TSK BAKPULVER
SMÖR OCH POTATISMJÖL TILL FORMEN
FYLLNING:
4 DL VISPGRÄDDE
200 G CREAM CHEESE (PHILADELPHIA)
1 1/2 DL FLORSOCKER
1 MSK VANILJSOCKER
500 G JORDGUBBAR
CA 1 DL JORDGUBBSSAFT
DEKORATION:
5 DL VISPGRÄDDE
CA 250 G JORDGUBBAR
VISPA ÄGG OCH STRÖSOCKER VITT OCH PÖSIGT I EN BUNKE. VAR NOGA MED ATT VISPA LÄNGE FÖR ATT FÅ EN HÖG OCH FLUFFIG TÅRTA.
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE OCH SIKTA NER I SMETEN. BLANDA FÖRSIKTIGT IHOP TILL EN JÄMN SMET.
HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT CA 24 CM I DIAMETER, MJÖLAD MED POTATISMJÖL
GRÄDDA TÅRTBOTTNEN I NEDRE DELEN AV UGNEN I 175G I CA 30-40 MINUTER. KÄNN EFTER MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR TORR OCH FÄRDIG
LÅT TÅRTBOTTEN SVALNA OCH SKÄR DEN SEDAN I TRE BOTTNAR.
VISPA GRÄDDEN TILL FYLLNINGEN, DEN SKA VARA HÅRT VISPAD.
VISPA IHOP CREAM CHEESE, FLORSOCKER OCH VANILJSOCKER MED ELVISP. RÖR NER KRÄMEN I DEN VISPADE GRÄDDEN.
ANSA OCH DELA JORDGUBBARNA I BITAR. VÄND NER I GRÄDDBLANDNINGEN.
LÄGG DEN UNDERSTA BOTTNEN PÅ ETT TÅRTFAT. FUKTA DEN MED JORDGUBBSSAFT.
BRED PÅ ETT TJOCKT LAGER AV FYLLNINGEN
LÄGG PÅ NÄSTA BOTTEN OCH UPPREPA PROCEDUREN.
LÄGG PÅ DEN SISTA TÅRTBOTTNEN OCH TÄCK TÅRTAN MED ETT TUNT LAGER AV FYLLNINGEN.
HIT KAN TÅRTAN FÖRBEREDAS EN DAG INNAN DEN SKA SERVERAS.
VISPA GRÄDDEN TILL DEKORATIONEN OCH SPRITSA DEN PÅ SIDORNA OCH OVANPÅ TÅRTAN.
LÄMNA PLATS I MITTEN FÖR JORDGUBBARNA, SKIVA JORDGUBBARNA OCH LÄGG DEM PÅ TÅRTAN.