HALLONMOUSSE TÅRTA MED CHOKLAD

CA 8 BITAR

KAKA

100 G SMÖR

3 ÄGG

1 1/2 DL SUKRIN MELIS

1 DL KAKAO

1/2 DL RISMJÖL

1/2 DL MAIZENA MAJSSTÄRKELSE

1 TSK POFIBER

1 TSK BAKPULVER

EN NYPA SALT

HALLONMOUSSE:

4 GELANTINBLAD

2OO G FRYSTA HALLON

100 G MASCARPONE

1 DL SUKRIN MELIS

1 1/2 DL VISPGRÄDDE

1 TSK VANILJPULVER

25 G HYVLAD VIT CHOKLAD ATT DEKORERA MED

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

KAKAN:

SMÄLT SMÖRET OCH LÅT SVALNA

BLANDA ÄGGEN OCH DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE

TILLSÄTT SMÖRET OCH RÖR IHOP TILL EN SLÄT SMET

KLÄ INSIDAN AV EN SPRINGFORM, CA 20 CM I DIAMETER MED BAKPLÅTSPAPPER OCH HÄLL I SMETEN

GRÄDDA MITT I UGNEN I CIRKA 12 MINUTER (KAKAN SKA VARA KLADDIG I MITTEN)

LÅT SVALNA HELT OCH GÖR UNDER TIDEN HALLONMOUSSEN

MOUSSEN:

LÅT GELATINBLADEN LIGGA I KALLT VATTEN I 5 MINUTER

HÄLL HALLONEN I EN KASTRULL OCH LÅT DEM SJUDA I NÅGRA MINUTER

PASSERA DEM SEDAN GENOM EN SIL NER I EN KASTRULL FÖR ATT BLI AV MED KÄRNORNA

LÖS PÅ LÅG VÄRME UPP GELATINBLADEN I HALLONSAFTEN OCH RÖR OM

RÖR IHOP MASCARPONE, SUKRIN MELIS OCH HALLONBLANDNINGEN TILL EN SLÄT SMET I EN BUNKE

VISPA GRÄDDE OCH VANILJPULVER FLUFFIGT OCH VÄND FÖRSIKTIGT NER I BUNKEN TILL EN JÄMN MOUSSE

BRED UT HALLONMOUSSEN PÅ KAKAN OCH LÅT STÅ OCH STELNA I KYLEN I CIRKA 1 TIMME

DEKORERA MED VIT CHOKLAD OCH HALLON