CA 8 BITAR
KAKA
100 G SMÖR
3 ÄGG
1 1/2 DL SUKRIN MELIS
1 DL KAKAO
1/2 DL RISMJÖL
1/2 DL MAIZENA MAJSSTÄRKELSE
1 TSK POFIBER
1 TSK BAKPULVER
EN NYPA SALT
HALLONMOUSSE:
4 GELANTINBLAD
2OO G FRYSTA HALLON
100 G MASCARPONE
1 DL SUKRIN MELIS
1 1/2 DL VISPGRÄDDE
1 TSK VANILJPULVER
25 G HYVLAD VIT CHOKLAD ATT DEKORERA MED
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
KAKAN:
SMÄLT SMÖRET OCH LÅT SVALNA
BLANDA ÄGGEN OCH DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE
TILLSÄTT SMÖRET OCH RÖR IHOP TILL EN SLÄT SMET
KLÄ INSIDAN AV EN SPRINGFORM, CA 20 CM I DIAMETER MED BAKPLÅTSPAPPER OCH HÄLL I SMETEN
GRÄDDA MITT I UGNEN I CIRKA 12 MINUTER (KAKAN SKA VARA KLADDIG I MITTEN)
LÅT SVALNA HELT OCH GÖR UNDER TIDEN HALLONMOUSSEN
MOUSSEN:
LÅT GELATINBLADEN LIGGA I KALLT VATTEN I 5 MINUTER
HÄLL HALLONEN I EN KASTRULL OCH LÅT DEM SJUDA I NÅGRA MINUTER
PASSERA DEM SEDAN GENOM EN SIL NER I EN KASTRULL FÖR ATT BLI AV MED KÄRNORNA
LÖS PÅ LÅG VÄRME UPP GELATINBLADEN I HALLONSAFTEN OCH RÖR OM
RÖR IHOP MASCARPONE, SUKRIN MELIS OCH HALLONBLANDNINGEN TILL EN SLÄT SMET I EN BUNKE
VISPA GRÄDDE OCH VANILJPULVER FLUFFIGT OCH VÄND FÖRSIKTIGT NER I BUNKEN TILL EN JÄMN MOUSSE
BRED UT HALLONMOUSSEN PÅ KAKAN OCH LÅT STÅ OCH STELNA I KYLEN I CIRKA 1 TIMME
DEKORERA MED VIT CHOKLAD OCH HALLON