GODASTE KLADDIGASTE RABARBEKAKAN

RECEPT: WWW.NIIINIS.SE

100 G SMÖR

100 G RABARBER

1/2 DL STRÖSOCKER

1 MSK VISPGRÄDDE

1 TSK KANEL

2 ÄGG

2 1/2 DL STRÖSOCKER

1 TSK VANILSOCKER

1 TSK BAKPULVER

1 DL PROFIBER

1 1/2  DL GLUTENFRI MJÖLMIX

SMÄLLT SMÖRET I EN KASTRULL PÅ SPISEN

SKALA OCH SKÄR RABARBERNA I SMÅ SKIVOR

LÄGG NER RABARBEBITARNA I DET SMÄLTA SMÖRET OCH TILLSÄTT 1/2 DL STRÖSOCKER, GRÄDDEN OCH KANEL. KOKA UPP OCH TA DET SEDAN AV FRÅN PLATTAN

VISPA ÄGG OCH 2 1/2 DL STRÖSOCKER PÖSIGT OCH VITT MED ELVISP

BLANDA IHOP VANILJSOCKER, BAKPULVER, POFIBER OCH MJÖLMIX, VÄND SEDAN NER DET I SMETEN MED SLICKEPOTT

TILLSÄTT RABARBER/SMÖR BLANDNINGEN OCH RÖR FÖRSIKTIGT DET TILL EN JÄMN SMET

HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED AVTAGBAR KANT, CA 24 CM I DIAMETER

GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN I 175 GRADER, CA 35 MINUTER

PUDRA ÖVER FLORSOCKER STRAX INNAN SERVERING