RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se
(ca 18 st)
2 ÄGG
180 G (2 DL) STRÖSOCKER
100 G MANDELMASSA
100 G SMÖR
100 G (1DL) MJÖLK
1 TSK KARDEMUMMA
1 TSK VANILJSOCKER
2 TSK BAKPULVER
100 G (2 DL) MANDELMJÖL
150 G (2 1/2 DL) GLUTENFRI MJÖLMIX TEX FINAX RÖDA
FYLLNING:
MANDELMASSA
VISPGRÄDDE
FLORSOCKER
VISPA ÄGG OCH STRÖSOCKER PÖSIGT.
RÖR NER RIVEN MANDELMASSA I SMETEN.
SMÄLT SMÖRET OCH BLANDA MED MJÖLKEN.
BLANDA IHOP DE TORRA INGREDIENSERNA OCH VÄND NER I ÄGGSMETEN VÄXELVIS MED VÄTSKAN.
FÖRDELA SMETEN I MUFFINSFORMAR, GÄRNA STÅENDE I MUFFINSPLÅT.
GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I CA 15 MINUTER. LÅT KALLNA.
SKÄR AV TOPPEN PÅ MUFFISARNA.
VISPA GRÄDDEN.
LÄGG PÅ MANDELMASSA
SPRITSA UT DEN VISPADE GRÄDDEN OVANPÅ MANDELMASSAN.
LÄGG PÅ LOCKET OCH PUDRA ÖVER FLORSOCKER.