RECEPT GLUTENFRIAGODSAKER.ALLAS.SE
6 STORA ELLER 8 -10 MINDRE
25 G JÄST
50 G SMÖR
250 G (2 1/2 DL MJÖLK)
10 G ( 1 MSK ) FIBERHUSK
70 G ( 1/2 DL) VIT SIRAP
1/2 ÄGG
1 TSK STÖTTA KARDEMUMMAKÄRNOR
1/2 TSK SALT
1/2 TSK HJORTHORNSSALT
300 G ( CA 5 DL) GLUTENFRI MJÖLMIX TEX SEMPER MIX
1/2 UPPVISPAT ÄGG TILL PENSLING
FYLLNING:
200 G MANDELMASSA
INKRÅMET FRÅN BULLARNA
CA 3/4 DL MJÖLK ELLER GRÄDDE
1 TSK VANILJSOCKER
EV. 5 HACKADE MANDLAR
GARNERING:
4 DL VISPGRÄDDE
FLORSOCKER ATT PUDRA ÖVER
SMULA NER JÄSTEN I DEGBUNKEN
SMÄLT SMÖRET OCH TILLSÄTT MJÖLKEN OCH VÄRM TILL 37 GRADER
HÄLL DEGSPADET ÖVER JÄSTEN OCH RÖR TILLS DET LÖST SIG
TILLSÄTT FIBERHUSK. RÖR OM OCH LÅT SVÄLLA I 10 MINUTER
BLANDA NER SIRAP, UPPVISPAT ÄGG, KARDEMUMMA, SALT, HJORTHORNSSALT OCH HÄLFTEN AV MJÖLMIXEN
ARBETA DEGEN VÄL I MASKIN OCH TILLSÄTT SJÖLMIXEN I OMGÅNGAR, MEN SPARA LITE TILL UTBAKNING
FORTSÄTT BEARBETNING AV DEGEN TILLS DEN ÄR SLÄT OCH SLÄPPER BUNKEN
LÅT JÄSA UNDER BAKDUK I MINST 30 MINUTER
KNÅDA DEGEN LÄTT PÅ MJÖLAT BAKBORD
DELA DEGEN I 6 DELAR OM DU VILL HA STÖRRE BULLAR ELLER 8 BITAR FÖR MINDRE BULLAR
RULLA TILL SLÄTA BULLAR OCH LÄGG PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER
TÄCK ÖVER MED EN HANDDUK OCH LÅT JÄSA I CA 30 MINUTER
PENSLA MED ÄGG OCH GRÄDDA BULLARNA I MITTEN AV UGNEN I 250 GRADER CA 8- 10 MINUTER
LÅT KALLNA PÅ GALLER UNDER BAKDUK
SKÄR AV TOPPEN PÅ BULLARNA
GRÖP UR INKRÅMET OCH LÄGG I EN SKÅL
RIV MANDELMASSAN GROVT OCH BLANDA MED INKRÅMET
BLANDA IHOP MED MJÖLK ELLER GRÄDDE, VANILJSOCKER OCH EV GROVHACKADE MANDLAR
FYLL BULLARNA MED MANDELFYLLNINGEN
VISPA GRÄDDEN OCH KLICKA PÅ DEN PÅ BULLARNA. LÄGG PÅ LOCKET OCH PUDRA ÖVER FLORSOCKER