GLUTENFRIA SEMLOR

RECEPT GLUTENFRIAGODSAKER.ALLAS.SE

6 STORA ELLER 8 -10 MINDRE

25 G JÄST

50 G SMÖR

250 G (2 1/2 DL MJÖLK)

10 G ( 1 MSK ) FIBERHUSK

70 G ( 1/2 DL) VIT SIRAP

1/2 ÄGG

1 TSK STÖTTA KARDEMUMMAKÄRNOR

1/2 TSK SALT

1/2 TSK HJORTHORNSSALT

300 G ( CA 5 DL) GLUTENFRI MJÖLMIX TEX SEMPER MIX

1/2 UPPVISPAT ÄGG TILL PENSLING

FYLLNING:

200 G MANDELMASSA

INKRÅMET FRÅN BULLARNA

CA 3/4 DL MJÖLK ELLER GRÄDDE

1 TSK VANILJSOCKER

EV. 5 HACKADE MANDLAR

GARNERING:

4 DL VISPGRÄDDE

FLORSOCKER ATT PUDRA ÖVER

SMULA NER JÄSTEN I DEGBUNKEN

SMÄLT SMÖRET OCH TILLSÄTT MJÖLKEN OCH VÄRM TILL 37 GRADER

HÄLL DEGSPADET ÖVER JÄSTEN OCH RÖR TILLS DET LÖST SIG

TILLSÄTT FIBERHUSK. RÖR OM OCH LÅT SVÄLLA I 10 MINUTER

BLANDA NER SIRAP, UPPVISPAT ÄGG, KARDEMUMMA, SALT, HJORTHORNSSALT OCH HÄLFTEN AV MJÖLMIXEN

ARBETA DEGEN VÄL I MASKIN OCH TILLSÄTT SJÖLMIXEN I OMGÅNGAR, MEN SPARA LITE TILL UTBAKNING

FORTSÄTT BEARBETNING AV DEGEN TILLS DEN ÄR SLÄT OCH SLÄPPER BUNKEN

LÅT JÄSA UNDER BAKDUK I MINST 30 MINUTER

KNÅDA DEGEN LÄTT PÅ MJÖLAT BAKBORD

DELA DEGEN I 6 DELAR OM DU VILL HA STÖRRE BULLAR ELLER 8 BITAR FÖR MINDRE BULLAR 

RULLA TILL SLÄTA BULLAR OCH LÄGG PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER

TÄCK ÖVER MED EN HANDDUK OCH LÅT JÄSA I CA 30 MINUTER

PENSLA MED ÄGG OCH GRÄDDA BULLARNA I MITTEN AV UGNEN I 250 GRADER CA 8- 10 MINUTER

LÅT KALLNA PÅ GALLER UNDER BAKDUK

SKÄR AV TOPPEN PÅ BULLARNA

GRÖP UR INKRÅMET OCH LÄGG I EN SKÅL

RIV MANDELMASSAN GROVT OCH BLANDA MED INKRÅMET

BLANDA IHOP MED MJÖLK ELLER GRÄDDE, VANILJSOCKER OCH EV GROVHACKADE MANDLAR

FYLL BULLARNA MED MANDELFYLLNINGEN

VISPA GRÄDDEN OCH KLICKA PÅ DEN PÅ BULLARNA. LÄGG PÅ LOCKET OCH PUDRA ÖVER FLORSOCKER