RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se
ca 25 stycken
75 G (CA 1 DL) SÖTMANDEL
100 G RUMSVARMT SMÖR
90 G (1DL) STRÖSOCKER
45 G (1/2 DL) RÅSOCKER (GÅR ATT BYTA UT MOT STRÖSOCKER)
2 ÄGG
1 TSK FIBERHUSK
1/2 G SAFFRAN (1 KUVERT)
1 MSK KOKANDE VATTEN
2 TSK BAKPULVER
1 1/2 TSK VANILJSOCKER
100 G (2 DL) MANDELMJÖL
225 G (3 3/4 DL) GLUTENFRI MJÖLMIX TEX SEMPER MIX
ROSTA MANDLARNA I EN STOR STEKPANNA NÅGRA MINUTER. LÅT SVALNA OCH DELA GROVT.
RÖR SMÖR OCH SOCKER PORÖST
TILLSÄTT ETT ÄGG I TAGET OCH BLANDA ORDENTLIGT
RÖR NER FIBERHUKEN I SMETEN
LÖS UPP SAFFRANET MED DET KOKANDE VATTNET I ETT LITET GLAS. LÅT STÅ I 10 MINUTER.
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA OCH RÖR NER I SMETEN TILLSAMMANS MED SAFFRANET OCH MANDLARNA. BLANDA VÄL.
DELA DEGEN I TRE DELAR OCH FORMA TILL LÄNGDER.
LÄGG LÄNGDERNA PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER.
GRÄDDA I 175 GRADER I CA 25 MINUTER
TA UT PLÅTEN OCH SÄNK VÄRMEN TILL 100 GRADER
SKÄR LÄNGDERNA I SNEDA BITAR.
SÄTT TILLBAKA PLÅTEN I UGNEN OCH LÅT TORKA I CA 40 MINUTER.