RECEPT: RECEPT.SE
TILL FORMEN:
1 MSK SMÖR
1 MSK RIVEN KOKOS
1 MSK STRÖSOCKER
SMET:
2 DL MANDELMJÖL
2 DL KOKOSMJÖL
1 DL POTATISMJÖL
2 1/2 DL STRÖSOCKER
2 TSK BAKPULVER
1 TSK VANILJSOCKER
150 G MJUKT SMÖR
2 ÄGG
1 DL YOGHURT 3% MED VANILJSMAK
FYLLNING:
3 ÄPPLEN
TILL SERVERING:
VANILJSÅS, VANILJGLASS ELLER VANILJKVARG
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
PENSLA EN BAKFORM 24 CM I DIAMETER MED SMÄLT SMÖR
TRÖ FORMENB MED KOKOS OCH SOCKER
BLANDA ALLA DE TORRA INGREDIENSERNA
RÖR NER DET MJUKA SMÖRET
TILLSÄTT ÄGG OCH YOGHURT
BLANDA VÄL OCH HÄLL SMETEN I FORMEN
SKALA OCH KÄRNA UR ÄPPLENA
SKIVA TUNT OCH LÄGG DEM TÄTT I SMETEN
GRÄDDA KAKAN MITT I UGNEN CA 30 MINUTER
LÅT DEN SVALNA NÅGRA MINUTER I FORMEN INNAN DU LÄGGER ÖVER DEN PÅ ETT FAT
SERVERA KAKAN LJUMEN MED VANILJSÅS, GLASS ELL VANILJKVARG