250 GRAM RABARBER
100 GRAM SMÖR
2 ÄGG
1 1/2 DL STRÖSOCKER
1 1/2 DL POTATISMJÖL
1 TSK BAKPULVER
2 TSK VANILJSOCKER
ATT STRÖ ÖVER:
1-2 MSK STRÖSOCKER
2-3 MSK POTATISMJÖL
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
SMÄLT SMÖRET OCH LÅT DET SVALNA
SMÖRJ EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT
SKALA RABARBERNA OCH SKÄR DEM I 1 CM BITAR
DELA ÄGGEN I GULA OCH ÄGG VITA OCH LÄGG I VARS EN SKÅL
VISPA VITORNA TILL FAST SKUM (DET SKA GÅ ATT HÅLLA FORMEN UPP OCH NER)
TILLSÄTT STRÖSOCKRET OCH BLANDA FÖRSIKTIGT IHOP
TILLSÄTT POTATISMJÖL, BAKPULVER, VANILJSOCKER OCH DET AVSVALNADE SMÖRET TILL ÄGGULAN
VISPA MED ELVISP TILLS SMETEN ÄR KRÄMIG
VÄND FÖRSIKTIGT NER MED EN SLICKEPOTT ÄGGVITORNA I ÄGGULESMETEN
HÄLL SMETEN I FORMEN
TRYCK NER RABARBERBITARNA I SMETEN
STRÖ ÖVER STRÖSOCKRET OCH SIKTA ÖVER POTATISMJÖLET
GRÄDDA MITT I UGNEN I CA 20 MINUTER ELLER TILLS KAKAN FÅTT FIN FÄRG
POTSTISMJÖLET I RABARBERKAKAN KAN BYTAS UT MOT VETEMJÖL MEN BLIR DÅ MJUKARE OCH MINDRE FRASIG