4 portioner
600 GRAM FLÄSKFILÈ
SALT
1 MSK GRÖNPEPPARKORN
2 MSK SMÖR
3 SCHARLOTTENLÖKAR
150 GRAM CHAMPINJONER
2 DL VATTEN
2 DL VISPGRÄDDE
2 MSK KALVFOND
1 MSK DIJONSENAP
1 MSK LJUS MAIZENA REDNING
1 RÖTT ÄPPLE
½ DL LINGON
PERSILJA
400 GRAM SÖTPOTATIS
400 G BUTTERNUTPUMPA
2 MSK OLIVOLJA
SALT OCH PEPPAR
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER
UGNSBAKAD SÖTPOTATIS OCH PUMPA
SKALA OCH SKÄR SÖTPOTATIS OCH PUMPA I STAVAR OCH BLANDA MED OLJA , SALT OCH PEPPAR
BRED UT PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER OCH ROSTA I UGNEN I 25 MINUTER
PUTSA OCH SKIVA FILÈN
KRYDDA KÖTTET MED SALT OCH KROSSAD GRÖNPEPPAR
BRYN KÖTTET PÅ BÅDA SIDOR I EN STEKPANNA MED SMÖR
LÄGG ÖVER I EN GRYTA
SKALA OCH KLYFTA LÖKEN
ANSA OCH DELA CHAMPINJONERNA
FRÄS LÖK OCH CHAMPINJINER I STEKPANNA MED SMÖR LÄGG ÖVER I GRYTAN
TILLSÄTT VATTNET TILL STEKPANNAN OCH RÖR OM. HÄLL ÖVER VATTNET I GRYTAN.
TILLSÄTT GRÄDDE, FOND OCH SENAP TILL GRYTAN OCH RÖR OM
LÅT KOKA UNDER LOCK I 10 MINUTER, RED AV GRYTAN
KÄRNA UR OCH KLYFTA ÄPPLET OCH LÄGG NER I GRYTAN
SMAKA AV MED SALT
LÅT SJUDA I 5 MINUTER
STRÖ ÖVER PERSILJA OCH LINGON
SERVERA MED UGNSBAKAD POTATIS OCH PUMPA