VIKTVÄKTARRECEPT
4 PORTIONER
1/2 PURJOLÖK
1/2 GUL LÖK
1 KLYFTA VITLÖK
1 MSK FLYTANDE MARGARIN
1 MSK TOMATPURÈ
1 PAKET SAFFRAN
2 TSK TORKAD TIMJAN
2 TSK TORKAD BASILIKA
2 1/2 DL VITT MATLAGNINGSVIN
1 FISKBULJONGTÄRNING
2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE 4%
1 DL CREMÈFRAICHE 5%
3 DL VATTEN
200 G LAX
200 G TORSK
200 G SKALADE RÄKOR
SAFTEN AV 1 CITRON ELLER LIME
SKÖLJ OCH STRIMLA PURJOLÖKEN
SKALA OCH HACKA LÖK OCH VITLÖK
SMÄLT MARGARIN I EN STOR GRYTA OCH FRÄS LÖKEN ETT PAR MINUTER TTILLS DEN BLIVIT GLANSIG OCH GENOMSKINLIG
PRESSA I VITLÖK OCH RÖR NER TOMATPURÈ, SALT, SAFFRAN, TIMJAN OCH BASILIKA
FRÄS ETT TAG OCH TILLSÄTT SEDAN VIN OCH BULJONGTÄRNING
KOKA ETT PAR MINUTER
RÖR NER GRÄDDE, FRAICHE OCH VATTEN SJUD I 15 MINUTER
SKÄR UPP FISK I MUNSBITAR, LÄGG I GRYTAN OCH SJUD YTTERLIGARE CA 7 MINUTER
TILLSÄTT RÄKOR TILLSAMMANS MED SAFT FRÅN CITRON ELLER LIME
HETTA UPP OCH SERVERA GENAST