FISK OCH RÄKSOPPA

VIKTVÄKTARRECEPT

4 PORTIONER

1/2 PURJOLÖK

1/2 GUL LÖK

1 KLYFTA VITLÖK

1 MSK FLYTANDE MARGARIN

1 MSK TOMATPURÈ

1 PAKET SAFFRAN

2 TSK TORKAD TIMJAN

2 TSK TORKAD BASILIKA

2 1/2 DL VITT MATLAGNINGSVIN

1 FISKBULJONGTÄRNING

2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE 4%

1 DL CREMÈFRAICHE 5%

3 DL VATTEN

200 G LAX

200 G TORSK

200 G SKALADE RÄKOR

SAFTEN AV 1 CITRON ELLER LIME

SKÖLJ OCH STRIMLA PURJOLÖKEN

SKALA OCH HACKA LÖK OCH VITLÖK

SMÄLT MARGARIN I EN STOR GRYTA OCH FRÄS LÖKEN ETT PAR MINUTER TTILLS DEN BLIVIT GLANSIG OCH GENOMSKINLIG

PRESSA I VITLÖK OCH RÖR NER TOMATPURÈ, SALT, SAFFRAN, TIMJAN OCH BASILIKA

FRÄS ETT TAG OCH TILLSÄTT SEDAN VIN OCH BULJONGTÄRNING

KOKA ETT PAR MINUTER

RÖR NER GRÄDDE, FRAICHE OCH VATTEN SJUD I 15 MINUTER

SKÄR UPP FISK I MUNSBITAR, LÄGG I GRYTAN OCH SJUD YTTERLIGARE CA 7 MINUTER

TILLSÄTT RÄKOR TILLSAMMANS MED SAFT FRÅN CITRON ELLER LIME

HETTA UPP OCH SERVERA GENAST