10 PERSONER
8 – 10 KROSSADE DIGESTIVEKEX
75 G SMÄLT SMÖR
4 ÄGGULOR
2 DL SOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
2 CITRONER
1 LIME
4 DL CRÈME FRAICHE
4 ÄGGVITOR
3 DL VISPGRÄDDE
BÄRKOMPOTT
2 DLHALLON
1 DL JORDGUBBAR
½ DL FLORSOCKER
KROSSA DIGESTIVEKEXEN I MIXER ELLER MORTEL
SMÄLT SMÖRET
BLANDA KROSSET MED SMÖRET
TRYCK UT DET JÄMT I EN PAJFORM MED LÖSTAGBARBOTTEN
SKILJ ÄGGULORNA FRÅN VITORNA
BLANDA IHOP ÄGGULOR, SOCKER, VANILJSOCKER, SKAL AV CITRON OCH LIME OCH CRÈME FRAICHE
SMAKA AV SMETEN BLANDA I MER LIME OCH CITRONSAFT OM DU VILL HA DEN SURARE
RÖR IHOP TILLS SOCKRET LÖST SIG
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM
DU SKA KUNNA VÄNDA BUNKEN UPP OCH NER UTAN ATT VITORNA RINNER UT
VISPA GRÄDDEN
VÄND NER DE HÅRT VISPADE ÄGGVITORNA OCH DEN VISPADE GRÄDDEN I SMETEN
HÄLL SMETEN I FORMEN OCH STÄLL DEN I FRYSEN
BÄRKOMPOTT
MOSA HALLONEN
SKÄR JORDGUBBARNA I MINDRE BITAR
BLANDA MED FLORSOCKRET
SERVERA KOMPOTTEN TILL TÅRTAN