DADELKLADDKAKA

12 DADLAR MJUKA OCH KÄRNFRIA

1 1/2  MSK FLYTANDE HONUNG

2 MSK KOKOSOLJA (RUMSTEMPURERAD ELLER SMÄLT)

3 ÄGG

2 DL MANDELMJÖL

1 TSK BAKPULVER

5 MSK KAKAO

2 MSK KOKOS

1 KRM VANILJPULVER (ELLER VANILJSOCKER)

1 LITEN  NYPA SALT

KOKOSOLJA ATT SMÖRJA FORMENN

KOKOS ATT STRÖ FORMEN MED

SMÖRJ OCH STRÖ KOKOS I EN 20 CM SPRINGFORM

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER VARMLUFT

MIXA KÄRNFRIA DADLAR MED HONUNGEN OCH KOKOSFETTET SÅ SLÄTT DET GÅR

TILLSÄTT ÄGGEN OCH MIXA 30-40  SEKUNDER

BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE

BLANDA IHOP DE TORRA INGREDIENSERNA MED DADELSMETEN

BRED UT SMETEN  I  FORMEN SÅ DEN ÄR RUND OCH 3 CM TJOCK.  BRED INTE SMETEN ENDA UT TILL KANTEN

SÄTT IN I UGNEN 8-9 MINUTER DEN SKA VARA KLADDIG INUTI

TA UT KAKAN OCH LÅT DEN SVALNA NÅGOT SERVERA MED GLASS ELLER GRÄDDE