CRUNSHIGÄPPELKAKA

CA 12 BITAR

3 DL STRÖSOCKER

5 DL VETEMJÖL

2 TSK BAKPULVER

150 GRAM SMÖR, SMÄLT

CA 3/4 DL SÖTMANDEL, HACKAD

2 TSK VANILJSOCKER

2 ÄGG

1 3/4 DL FILMJÖLK

FYLLNING

3 NORMALSTORA ÄPPLEN 

1 TSK MALEN KANEL

1/2 TSK MALEN KARDEMUMMA

CA 2 MSK STRÖSOCKER

SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER

BLANDA STRÖSOCKER, VETEMJÖL OCH BAKPULVER I EN STOR BUNKE

TILLSÄTT SMÖRET OCH BLANDA IHOP ALLT TILL EN SMULDEG

MÄT UPP 3 DL SMULDEG OCH LÄGG DET I EN MINDRE SKÅL (DETTA SKA STRÖS ÖVER KAKAN)

BLANDA NER HACKAD SÖTMANDEL I DEN LILLA SKÅLEN

TILLSÄTT VANILJSOCKER, ÄGG OCH FILMJÖLK I DEN STORA BUNKEN

RÖR IHOP ALLT TILL EN SMET

BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD SPRINGFORM (CA 23 CM I DIAMETER)

SKALA OCH RIV ÄPPLENA

LÄGG DE RIVNA ÄPPLENA PÅ SMETEN I FORMEN

PUDRA ÖVER KANEL OCH KARDEMUMMA

STRÖ ÖVER SMULDEGEN FRÅN DEN LILLA SKÅLEN

GRÄDDA KAKAN LÄNGST NER I UGNEN I 38-45 MINUTER

LÅT KAKAN SVALNA I FORMEN INNAN DU SKÄR DEN I BITAR MED EN KNIV

SERVERA GÄRNA MED VANILJSÅS ELLER VISPGRÄDDE ELLER ÄT DEN I BITAR SOM DEN ÄR