CA 12 BITAR
3 DL STRÖSOCKER
5 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
150 GRAM SMÖR, SMÄLT
CA 3/4 DL SÖTMANDEL, HACKAD
2 TSK VANILJSOCKER
2 ÄGG
1 3/4 DL FILMJÖLK
FYLLNING
3 NORMALSTORA ÄPPLEN
1 TSK MALEN KANEL
1/2 TSK MALEN KARDEMUMMA
CA 2 MSK STRÖSOCKER
SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER
BLANDA STRÖSOCKER, VETEMJÖL OCH BAKPULVER I EN STOR BUNKE
TILLSÄTT SMÖRET OCH BLANDA IHOP ALLT TILL EN SMULDEG
MÄT UPP 3 DL SMULDEG OCH LÄGG DET I EN MINDRE SKÅL (DETTA SKA STRÖS ÖVER KAKAN)
BLANDA NER HACKAD SÖTMANDEL I DEN LILLA SKÅLEN
TILLSÄTT VANILJSOCKER, ÄGG OCH FILMJÖLK I DEN STORA BUNKEN
RÖR IHOP ALLT TILL EN SMET
BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD SPRINGFORM (CA 23 CM I DIAMETER)
SKALA OCH RIV ÄPPLENA
LÄGG DE RIVNA ÄPPLENA PÅ SMETEN I FORMEN
PUDRA ÖVER KANEL OCH KARDEMUMMA
STRÖ ÖVER SMULDEGEN FRÅN DEN LILLA SKÅLEN
GRÄDDA KAKAN LÄNGST NER I UGNEN I 38-45 MINUTER
LÅT KAKAN SVALNA I FORMEN INNAN DU SKÄR DEN I BITAR MED EN KNIV
SERVERA GÄRNA MED VANILJSÅS ELLER VISPGRÄDDE ELLER ÄT DEN I BITAR SOM DEN ÄR