CITRONGLASSTÅRTA

10 BITAR

BOTTEN

10 DIGESTIVEKEX

2 MSK STRÖSOCKER

50 G SMÄLT SMÖR

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

SMÖRJ EN FORM MED LÖSTAGBARA KANTER (CA 24 CM I DIAMETER)

SPÄNN FAST ETT BAKPLÅTSPAPPER I BOTTEN

KROSSA KEXEN I MATBEREDARE

TILLSÄTT SOCKER OCH SMÄLT SMÖR

TRYCK UT SMULORNA I FORMENS BOTTEN

GRÄDDA MITT I UGNEN CA 5 MINUTER

LÅT KALLNA

CITRONFYLLNING

3 ÄGG

3 DL VISPGRÄDDE

1 1/2 DL STRÖSOCKER

2 CITRONER,FINRIVET SKAL 

1 1/2 DL PRESSAD CITRONSAFT

2 DL CREMÈ FRAICHE

1 DL KOLASÅS

25 G MJÖLKCHOKLAD

DELA ÄGGEN

VISPA VITORNA I SEPARAT BUNKE TILL ETT FAST SKUM

VISPA GRÄDDEN

VISPA ÄGGULOR OCH SOCKER FLUFFIGT

TILLSÄTT CITRONSKAL OCH SAFT

VÄND I CREMÈ FRAICHE, GRÄDDE OCH SIST ÄGGVITORNA I SMETEN

VARVA CITRONFYLLNINGEN MED KOLASÅSEN I FORMEN

AVSLUTA MED ATT RINGLA KOLASÅS OVANPÅ

SÄTT FORMEN I FRYSEN MINST 6 TIMMAR

TA FRAM GLASSTÅRTAN 20 MINUTER INNAN DEN SKA SERVERAS

HYVLA ELLER RIV MJÖLKCHOKLAD ÖVER GLASSTÅRTAN