10 BITAR
BOTTEN
10 DIGESTIVEKEX
2 MSK STRÖSOCKER
50 G SMÄLT SMÖR
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
SMÖRJ EN FORM MED LÖSTAGBARA KANTER (CA 24 CM I DIAMETER)
SPÄNN FAST ETT BAKPLÅTSPAPPER I BOTTEN
KROSSA KEXEN I MATBEREDARE
TILLSÄTT SOCKER OCH SMÄLT SMÖR
TRYCK UT SMULORNA I FORMENS BOTTEN
GRÄDDA MITT I UGNEN CA 5 MINUTER
LÅT KALLNA
CITRONFYLLNING
3 ÄGG
3 DL VISPGRÄDDE
1 1/2 DL STRÖSOCKER
2 CITRONER,FINRIVET SKAL
1 1/2 DL PRESSAD CITRONSAFT
2 DL CREMÈ FRAICHE
1 DL KOLASÅS
25 G MJÖLKCHOKLAD
DELA ÄGGEN
VISPA VITORNA I SEPARAT BUNKE TILL ETT FAST SKUM
VISPA GRÄDDEN
VISPA ÄGGULOR OCH SOCKER FLUFFIGT
TILLSÄTT CITRONSKAL OCH SAFT
VÄND I CREMÈ FRAICHE, GRÄDDE OCH SIST ÄGGVITORNA I SMETEN
VARVA CITRONFYLLNINGEN MED KOLASÅSEN I FORMEN
AVSLUTA MED ATT RINGLA KOLASÅS OVANPÅ
SÄTT FORMEN I FRYSEN MINST 6 TIMMAR
TA FRAM GLASSTÅRTAN 20 MINUTER INNAN DEN SKA SERVERAS
HYVLA ELLER RIV MJÖLKCHOKLAD ÖVER GLASSTÅRTAN