CHOKLADMARÄNGTÅRTA

BOTTNAR

CHOKLADSOCKERKAKSBOTTEN

75 G MARGARIN ELLER SMÖR

1 DL SOCKER

1 1/2 TSK BAKPULVER

3 MSK KAKAO

4 ÄGGULOR

1 1/2 DL VETEMJÖL

2 MSK MJÖLK

RÖR MARGARIN OCH SOCKER TILL EN JÄMN SMET MED ELVISP

TILLSÄTT BAKPULVER OCH KAKAO OCH RÖR TILL EN JÄMN SMET

TILLSÄTT ÄGGULORNA OCH RÖR SMETEN PORÖS

RÖR I MJÖLET OCH TILL SIST MJÖLKEN

BRED UT SMETEN I EN BAKPLÅTSPAPPERS KLÄDD LÅNGPANNA 30 * 40 CM

MARÄNGBOTTNAR

4 ÄGGVITOR

2 DL SOCKER

EV CA 35 G MANDELSPÅN

VISPA ÄGGVITORNA TILL ETT FAST SKUM MED ELVISP

TILLSÄTT SOCKRET OCH FORTSÄTT VISPA NÅGRA MINUTER

BRED MARÄNGEN OVANPÅ SMETEN I LÅNGPANNAN

STRÖ ÖVER MANDELSPÅNET

GRÄDDA TÅRTAN MITT I UGNEN I 150 GRADER I CA 45 MINUTER

LÅT BOTTNEN SVALNA HELT INNAN DEN LOSSNAS FRÅN PAPPERET

VISPA GRÄDDEN TILL FYLLNINGEN 

TA FRAM FRUKT ELLER BÄR

DELA TÅRTAN PÅ MITTEN 

LÄGG PÅ GRÄDDE OCH BÄR ELLER FRUKT PÅ BOTTNEN

LÄGG PÅ DEN ANDRA BOTTNEN

OM BOTTNARNA GÖRS DAGEN INNAN SÅ LÅT DEM SVALNA UNDER EN HANDDUK TILL NÄSTA DAG