BOTTNAR
CHOKLADSOCKERKAKSBOTTEN
75 G MARGARIN ELLER SMÖR
1 DL SOCKER
1 1/2 TSK BAKPULVER
3 MSK KAKAO
4 ÄGGULOR
1 1/2 DL VETEMJÖL
2 MSK MJÖLK
RÖR MARGARIN OCH SOCKER TILL EN JÄMN SMET MED ELVISP
TILLSÄTT BAKPULVER OCH KAKAO OCH RÖR TILL EN JÄMN SMET
TILLSÄTT ÄGGULORNA OCH RÖR SMETEN PORÖS
RÖR I MJÖLET OCH TILL SIST MJÖLKEN
BRED UT SMETEN I EN BAKPLÅTSPAPPERS KLÄDD LÅNGPANNA 30 * 40 CM
MARÄNGBOTTNAR
4 ÄGGVITOR
2 DL SOCKER
EV CA 35 G MANDELSPÅN
VISPA ÄGGVITORNA TILL ETT FAST SKUM MED ELVISP
TILLSÄTT SOCKRET OCH FORTSÄTT VISPA NÅGRA MINUTER
BRED MARÄNGEN OVANPÅ SMETEN I LÅNGPANNAN
STRÖ ÖVER MANDELSPÅNET
GRÄDDA TÅRTAN MITT I UGNEN I 150 GRADER I CA 45 MINUTER
LÅT BOTTNEN SVALNA HELT INNAN DEN LOSSNAS FRÅN PAPPERET
VISPA GRÄDDEN TILL FYLLNINGEN
TA FRAM FRUKT ELLER BÄR
DELA TÅRTAN PÅ MITTEN
LÄGG PÅ GRÄDDE OCH BÄR ELLER FRUKT PÅ BOTTNEN
LÄGG PÅ DEN ANDRA BOTTNEN
OM BOTTNARNA GÖRS DAGEN INNAN SÅ LÅT DEM SVALNA UNDER EN HANDDUK TILL NÄSTA DAG