RECEPT:ZEINASKITCHEN.SE
4-6 PORTIONER
400 G MÖRKT KÖTT SOM LÖVBIFF,RYGGBIFF ELLER ENTRECOTE
MARINAD:
1 TSK BIKARBONAT
1 LITEN BIT INGEFÄRA (CA 1 MSK RIVEN)
3 MSK JAPANSK ELLER KINESISK SOJA
2 MSK MAJSSTÄRKEKLSE (MAIZENA)
GRYTA:
3 ST VITLÖKSKLYFTOR, FINHACKADE
3 MSK HOINSINSÅS
3 MSK OSTRONSÅS
2-3 MSK SOJA
0,5 TSK SVARTPEPPAR
2 SMÅ BURKAR BAMBUSKOTT (CA 227G STYCK)
0,5 HACKAD PURJOLÖK ELLER 1 STRIMLAD GUL LÖK
CA 3 DL VATTEN
1 MSK MAJSSTÄRKELSE OCH 0,5 DL VATTEN
STEKNING:
SESAM ELLER RAPSOLJA
VALFRI TILLSÄTTNING:
CA 8 ST HACKADE CHAMPINJONER
FRYS IN KÖTT BITEN EN STUND CA 30 MINUTER, SÅ BLIR DEN LÄTTARE ATT SKÄRA I TUNNASKIVOR
SKÄR KÖTTET I LÖVTUNNA SKIVOR
LÄGG I EN SKÅL TILLSAMMANS MED BIKARBONAT OCH LÅT DET STÅ I 30 MINUTER
BIKARBONATET GER KÖTTET EN FIN KONSISTENT OCH GÖR DEN EXTRA MÖR
RIV INGEFÄRA BITEN FINT
BLANDA KÖTT OCH MAJSSTÄRKELSE, INGEFÄRA OCH SOJA VÄL (MED FINGRARNA)
LÅT KÖTTET MARINERAS I MINST 2 TIMMAR I KYLEN GÄRNA LÄNGRE ÖVER NATTEN CA 8 TIMMAR
JU LÄNGRE KÖTTET MARINERAS DESTO GODARE
LÅT SEDAN KÖTTET STÅ I RUMSTEMPERATUR I CA 15-20 MINUTER INNAN DU TILLAGAR KÖTTET
HETTA UPP 4-5 MSK OLJA I EN STEKPANNA
STEK KÖTTET OCH VITLÖKEN UNDER OMRÖRNING
NÄR KÖTTET BÖRJAR FÅ FÄRG TILLSÄTTER DU HOISINSÅS OCH STEKER LITE TILL
STÄNG AV VÄRMEN OCH STÄLL ÅT SIDAN
SKÖLJ BAMBUSKOTTEN I HETT VATTEN FÖR ATT FÅ BORT DEN KONSERVERADE SMAKEN OCH LÅT RINNA AV
STEK LÖK/PURJOLÖK I SEPARAT STEKPANNA, EVENTUELLT CHAMPINJONER TILLSAMMANS MED BAMBUSKOTT UNDER OMRÖRNING
LÖKEN SKA BLI GLANSIG UTAN ATT TA FÄRG TAR CA. 4 MINUTER
BLANDA NER BAMBUSKOTTEN OCH LÖKEN I SAMMA GRYTA SOM KÖTTET
TILLSÄTT SOJA, OSTRONSÅS, SALT, PEPPAR OCH VATTEN KOKA UPP OCH LÅT PUTTRA I CA 8 MINUTER
BLANDA MAJSSTÄRKELSE MED VATTEN I EN SKÅL OCH HÄLL NER I GRYTAN UNDER OMRÖRNING
LÅT PUTTRA LITE TILL I CA 3-5 MINUTER
SMAKA AV OCH TILLSÄTT EV MER SOJA ELLER SALT
SERVERA MED RIS OCH SALLAD