PAJDEG
125 G RUMSVARMT SMÖR
3 DL VETEMJÖL
3 MSK VATTEN
1 KRM SALT
AVOKADOKRÄM
2 ST MOGNA AVOKADOS
SAFTEN FRÅN ½ LIME ELLER 1 MSK PRESSAD CITRON
1 LITEN GRÖN PEPPARFRUKT
5 KVISTAR BLADPERSILJA
1 – 2 TSK ÖRTSALT
1 KRM SVARTPEPPAR
0,5 TSK KAJENNEPEPPAR
1 BURK LÄTT CRÈME FRAICHE
10 GRÄSLÖKSSTRÅN
GARNERING
1 DL KRÄFTSTJÄRTAR ELLER RÄKOR
GRÄSLÖKSSTRÅN EFTER TYCKE
BLANDA ALLA INGREDIENSERNA TILL PAJDEGEN I EN BUNKE ELLER MATBEREDARE OCH KNÅDA SAMMAN TILL EN DEG
TRYCK UT DEGEN I PAJFORMEN GÄRNS MED LÖSTAGBAR KANT
GRÄDDA PAJSKALET I CA 20 MINUTER I 225 GRADER I MITTEN AV UGNEN
LÅT SVALNA
SKALA OCH SKÄR AVOKADON I BITAR OCH LÄGG DEM I EN MATBEREDARE
PRESSA ÖVER SAFTEN FRÅN CITRUSFRUKTEN
DELA PEPPARFRUKTEN OCH KÄRNA UR DEN
DELA DEN I MINDRE BITAR OCH LÄGG I MATBEREDAREN ( BÖRJA MED EN LITEN BIT)
STRÖ NER HACKAD PERSILJA OCH GRÄSLÖK
MIXA ALLTIHOP TILL EN JÄMN KRÄM
SMAKA AV TILLSÄTT EVENTUELLT MER KRYDDOR OM DU VILL HA MER STING I PAJEN
BRED UT KRÄMEN I PAJSKALET
GARNERA MED GRÄSLÖK