ANSJOVISCHEESECAKE

250 G KAVRING

100 G SMÖR

250 G KESELLA

3 DL GRÄDDFIL

1 DL VISPAD VISPGRÄDDE

5 BLAD GELATIN

1 FINT HACKAD RÖDLÖK

2 MSK  FINT SKUREN DILLL

200 G FINT HACKAD ANSJOVISKRYDDAD SILLFILÈ

SALT PEPPAR

DEKORATION

100 G SIKROM ELLER LÖJROM OCH DILL

SMÄLT SMÖRET

FINHACKA KAVRINGEN I EN MATBEREDARE

TILLSÄTT SMÖRET

LÄGG BRÖDMIXEN I EN SPRINGFORM (28CM) OCH PLATTA UT

BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN

BLANDA SAMMAN ÖVRIGA INGREDIENSER OCH SMAKSÄTT MED SALT OCH PEPPAR

SMÄLT GELATINET OCH HÄLL DET I SMETEN

BLANDA NOGGRANT

HÄLL SMETEN I FORMEN MED KAVRING

LÅT STÅ I KYLEN CA 3 – 4 TIMMAR ELLER TILLS CHEESECAKEN STELNAT

BRED LÖJROM PÅ TOPPEN OCH GARNERA MED DILLKVISTAR