250 G KAVRING
100 G SMÖR
250 G KESELLA
3 DL GRÄDDFIL
1 DL VISPAD VISPGRÄDDE
5 BLAD GELATIN
1 FINT HACKAD RÖDLÖK
2 MSK FINT SKUREN DILLL
200 G FINT HACKAD ANSJOVISKRYDDAD SILLFILÈ
SALT PEPPAR
DEKORATION
100 G SIKROM ELLER LÖJROM OCH DILL
SMÄLT SMÖRET
FINHACKA KAVRINGEN I EN MATBEREDARE
TILLSÄTT SMÖRET
LÄGG BRÖDMIXEN I EN SPRINGFORM (28CM) OCH PLATTA UT
BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN
BLANDA SAMMAN ÖVRIGA INGREDIENSER OCH SMAKSÄTT MED SALT OCH PEPPAR
SMÄLT GELATINET OCH HÄLL DET I SMETEN
BLANDA NOGGRANT
HÄLL SMETEN I FORMEN MED KAVRING
LÅT STÅ I KYLEN CA 3 – 4 TIMMAR ELLER TILLS CHEESECAKEN STELNAT
BRED LÖJROM PÅ TOPPEN OCH GARNERA MED DILLKVISTAR