RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se
2 ÄGG
180 G (2 DL) STRÖSOCKER
100 G (2 DL) MANDELMJÖL
30 G (1/2 DL) RISMJÖL
1 TSK VANILSOCKER
2 TSK BAKPULVER
1 TSK PSYLIUM ELLER FIBERHUSK
1 TSK MALENKANEL
1 TSK MALEN KARDEMUMMA
1 TSK MALEN INGEFÄRA
90 G (1 DL) RAPSOLJA
170 G RIVET ÄPPLE (3 NORMALSTORA ÄPPLEN)
SMÖR OCH MANDELMJÖL TILL FORMEN
FROSTING:
60 G RUMSVARMT SMÖR
240 G (4 DL) FLORSOCKER
1 TSK VANILSOCKER
100 G CREAM CHEESE
VISPA ÄGG OCH SOCKER PÖSIGT MED ELVISP
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA OCH VÄND NER DEM I SMETEN
SKALA OCH RIV ÄPPLENA GROVT
TILLSÄTT OLJA OCH ÄPPLERIVET I SMETEN OCH RÖR FÖRSIKTIGT TILLS ALLT BLANDATS IHOP
HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT (CA 24 CM I DIAMETER) MJÖLAD MED MANDELMJÖL
GRÄDDA KAKAN I MITTEN AV UGNEN I 150 GRADER I CA 45 MINUTER. KÄNN EFTER MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR FÄRDIG, DEN SKA INTE VARA KLADDIG. LÅT KAKAN KALLNA.
VISPA INGREDIENSERNA TILL FROSTINGEN KRÄMIG MED ELVISP OCH BRED UT DEN PÅ KAKAN. LÅT GÄRNA KAKAN STÅ I KYLSKÅPET EN STUND INNAN SERVERINGEN SÅ ATT FROSTINGEN STELNAR LITE
FÖRVARA KAKAN I KYLEN SÅ HÅLLER DEN SIG SAFTIG OCH GOD I FLERA DAGAR