1 GLAS
RABARBERSIRAP:
500 G SKÖLJDA OCH ANSADE RABARBER
5 DL STRÖSOCKER
1 VANILJSTÅNG
1 LIMEFRUKT, ZEST OCH SAFT
EV RÖD HUSHÅLLSFÄRG
MOJITO
0,5 LIMEFRUKT
4 CL VITROM
6 FÄRSKA MYNTRABLAD
2 MSK RABARBERSIRAP
1 MSK RABARBERSIRAP ATT RINGLA I DEN FÄRDIGA DRINKEN
RABARBERSIRAP
DELA RABARBERNA I MINDRE BITAR.
LÄGG I EN KASTRULL TILLSAMMANS MED SOCKER.
DELA VANILJSTÅNGEN PÅ HÄLFTEN OCH LÄGG NER I KASTRULLEN.
LÄGG I LIMESAFT OCH ZEST
KOKA UPP UNDER OMRÖRNING OCH KOKA TILLS SOCKRET LÖSTS UPP.
SÄNK VÄRMEN OCH LÅT SJUDA CA 10 MINUTER, KÄNNS DEN FÖR LÖS SÅ KOKA NÅGRA MINUTER TILL.
SIRAPEN TJOCKNAR NÄR DEN KALLNAR
SILA RABARBERNA GENOM EN FINMASKIG SIL OCH PRESSA UT ALL SIRAPEN MED BAKSIDAN AV EN SKED.
HÄLL UPP I EN VÄL RENGJORD FLASKA OCH FÖRVARA I KYLEN.
MOJITO
SKÖLJ LIMEN NOGA I LJUMMET VATTEN OCH SKÄR DEN I KLYFTOR
BLANDA LIME, ROM ,MYNTA OCH 2 MSK RABARBERSIRAP I ETT GLAS.
MUDDLA ELLER STÖT MED SKAFTET AV EN SLEV ELLER TRÄMORTEL.
FYLL PÅ MED IS OCH BUBBEL/SODAVATTEN
RINGLA ÖVER 1 MSK RABARBERSIRAP
GARNERA MED LIMEKLYFTOR OCH MYNTABLAD
SERVERA GENAST