CA 12 RUTOR
4 ÄGG
3 DL FILMJÖLK, NATURELL YOGHURT ELLER KVARG
1 1/2 TSK SALT
1 MSK BAKPULVER (ELLER 1/2 MSK BIKARBONAT)
9 DL HAVRE – ELLER BOVETEMJÖL
2 DL BLANDADE VALFRIA FRÖN (T EX SOLROSKÄRNOR, PUMPAKÄRNOR. SESAMFRÖN, CHIAFRÖN, LINFRÖN )
GARNERING
1 DL VALFRIA FRÖN
SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER
VISPA ÄGGEN FLUFFIGA MED EN ELVISP I EN BUNKE
TILLSÄTT RESTEN AV INGREDIENSERNA
BLANDA I FRÖERNA
BLANDA TILL EN KLADDIG DEG
STJÄLP UPP DEGEN I EN LÅNGPANNA CA 25*30 CM , KLÄDD MED BAKPLÅTSPAPPER
STRÖ FRÖNA ÖVER DEGEN
GRÄDDA BRÖDET MITT I UGNEN CA 25 MINUTER
TA UPP BRÖDET UR FORMEN
LÅT BRÖDET KALLNA OCH SKÄR DET I RUTOR