KANTARELL OCH KÖTTFÄRSPAJ

PAJDEG

50 G RUMSTEMPERERAT SMÖR

4 DL VETEMJÖL

1,5 DL MJÖLK

2 TSK BAKPULVER

0,5 TSK SALT

FYLLNING

2 GULA LÖKAR ELLER TVÅ STORA CSHALOTTENLÖKAR

2 VITLÖKSKLYFTOR

500 G KANTARELLER

OLJA TILL STEKNNG

800 G BLANDFÄRS

SALT VIT- ELLER SVARTPEPPAR

TÄCKE

5 DL CRÈME FRAICHE

4 MSK MAJONNÄS

4 DL RIVEN OST (GÄRNA LAGRAD OST)

VÄRM UGNEN TILL 200 GRADER

KNÅDA IHOP ALLA INGREDIENSER TILL PAJDEGEN

KAVLA UT PAJDEGEN OCH KLÄ EN PAJFORM MED DEN

SKALA OCH SKIVA LÖKEN TUNT

SKALA VITLÖKSKLYFTORNA OCH KROSSA DEM MED EN KÖKSKNIV

RENSA KANTARELLERNA

HÄLL LITE OLJA I EN STEKPANNA OCH FRÄS LÖK, VITLÖK OCH SVAMP TILLS DE  FÅR LITE FÄRG

BRYN KÖTTFÄRSEN

BLANDA DEN MED SVAMP- OCH LÖKBLANDNINGEN

SALTA OCH PEPPRA OCH FYLL PAJSKALET MED KÖTTFÄRSRÖRAN

BLANDA CRÈME FRAICHE OCH MAJONNÄS I EN SKÅL

BRED BLANDNINGEN ÖVER KÖLTTFÄRSFYLLNINGEN OCH TOPPA MED OSTEN

GRÄDDA PAJEN I UGNEN I 20- 30 MINUTER