GETOSTPAJ MED PINJENÖTTER

16 BITAR

PAJDEG

4 DL VETEMJÖL

125 G SMÖR

1 ST ÄGG

1 TSK SALT

1 TSK SOCKER

2 MSK MJÖLK

GETOSTCRÈME

3 ST GELANTINBLAD

2 DL MJÖLK

500 G GETOST

400 G PHILADELPHIAOST

1 ST PRESSAD VITLÖKSKLYFTA

1 KRM SALT

1 KRM SVARTPEPPAR

GARNERING

25 G PINJENÖTTER

2 MSK FLYTANDE HONUNG

10 ST OREGANOBLAD

BOTTEN

UGN 175 GRADER

BLANDA ALLA INGREDIENSER TILL PAJDEGEN

TRYCK UT DEN I EN PAJFORM MED LÖSTAGBAR KANT CA 26 CM I DIAMETER

NAGGA BOTTEN MED EN GAFFEL

KYL PAJEN CA 45 MINUTER

GRÄDDA MITT I UGNEN CA 20 MINUTER

LÅT KALLNA

GETOSTCRÈME

LÄGG GELANTINBLADEN I BLÖT

VÄRM UPP MJÖLKEN OCH LÄGG I GELANTINBLADEN

RÖR OM SÅ ATT DE LÖSES ORDENTLIGT

TA BORT DET YTTERSTA SKALET PÅ GETOSTEN

MIXA RESTERANDE INGREDIENSER MED GELANTINMJÖLKEN

SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR

HÄLL ÖVER PAJFORMEN OCH LÅT STELNA NÅGRA TIMMAR I KYLEN

HETTA UPP EN STEKPANNA OCH ROSTA PINJENÖTTERNA TILLS DE FÅR FIN FÄRG

SKÄR UPP PAJEN I PORTIONSBITAR OCH HÄLL ÖVER HONUNG OCH PINJENÖTTER

GARNERA MED OREGANOBLAD