CA 3 LITER
CA 40 BLOMKLASAR
3 CITRONER
50 G CITRONSYRA
2 LITER VATTEN
2 KG SOCKER
2 KRM NATRIUMBENSOAT
SKÖLJ BLOMKLASRANA OCH SKAKA AV DEM
LÄGG DEM I EN BUNKE ELLER KRUKA
BORSTA CITRONERNA RENA I VARMT VATTEN
SKÄR CITRONERNA I TUNNA SKIVOR
LÄGG CITRONERNA OCH CITRONSYRAN I BUNKEN
KOKA UPP VATTEN OCH SOCKER
HÄLL DET KOKHETA VATTNET I BUNKEN OCH RÖR OM
TÄCK ÖVER
LÅT DET STÅ SVALT I CA 5 DYGN
SILA SAFTEN I EN SILSTÄLLNING
TILLSÄTT NATRIUMBENSOAT UTRÖRT I LITE AV SAFTEN
BLANDA I DET I SAFTEN
HÄLL SAFTEN 2 CM FRÅN KANTEN I EN FRYSBEHÅLLARE
FÖRSLUT OCH FRYS IN