CA 5 DL
0,5 CITRON
4 ST ÄPPLEN AV FAST SORT T.EX. DISCOVER
0,5 VANILJSTÅNG
2 MSK VATTEN
4 MSK CALVADOS
2,5 DL SYLTSOCKER
RIV CITRONSKALET GROVT OCH SKÄR BORT DET VITA PÅ CITRONEN
SKÄR FRUKTKÖTTET I BITAR
KÄRNA UR ÄPPLENA, KLYFTA DEM OCH SKÄR I TUNNA SKIVOR
LÄGG CITRONSKAL, CITRONBITAR OCH ÄPPLESKIVOR I EN ROSTFRI KASTRULL
DELA VANILJSTÅNGEN, SKRAPA UR FRÖNA OCH LÄGG STÅNG OCH FRÖ I KASTRULLEN
TILLSÄTT VATTEN, KOKA UPP OCH SJUD TILLS ÄPPELBITARNA BÖRJAR BLI MJUKA CA 7-8 MINUTER
RÖR OM FÖRSIKTIGT DÅ OCH DÅ
RÖR NER CALVADOS OCH SYLTSOCKER OCH KOKA UPP
TA UPP VANILJSTÅNGEN
HÄLL UPP MARMELADEN PÅ VÄL RENGJORDA OCH VARMA BURKAR
LÅT KALLNA OCH FÖRVARA BURKARNA SVALT
RECEPT:ELISABETH JOHANSSON