SILLTÅRTA

250 G KAVRING

75 GRAM SMÖR

FYLLNING:

4 GELANTINBLAD

2 ST BURKAR HEL MATJESILL  (250 GRAM AVRUNNEN VIKT)

1/2 RÖDLÖK

3 DL GRÄDDFIL

250 GRAM KESELLA

1 DL HACKAD DILL

GARNERING:

2 MSK HACKAD GRÄSLÖK

SMULA KAVRINGEN I MATBEREDARE

TILLSÄTT SMÄLT SMÖR OCH BLANDA

TRYCK UT SMULORNA I EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT (24 CM I DIAMETER)

LÅT STÅ 30 MINUTER I KYLEN

LÅT GELANTINBLADEN LIGGA I KALLT VATTEN I 5 MINUTER

SPARA SILLSPADET

LÅT SILLEN RINNA AV VÄL

FIN HACKA SILLEN

SKALA OCH HACKA LÖKEN FINT

BLANDA DEN MED GRÄDDFIL, KESELLA, SILL OCH DILL

TA UPP GELANTINBLADEN OCH SMÄLT PÅ SVAG VÄRME

RÖR NER I SILLRÖRAN

SMAKA AV MED SILLSPAD 

HÄLL  I  FORMEN MED BRÖD BOTTEN

LÅT STÅ KALLT  I  FYRA TIMMAR

TA BORT FORMEN OCH GRATINERA MED GRÄSLÖK