MARÄNGÄPPELKAKA

BOTTEN

150 GRAM MARGARIN ELLER SMÖR ELLER 1 1/2 DL FLYTANDE MARGARIN

2 – 3 SYRLIGA ÄPPLEN

2 ÄGGULOR

1 ÄGG

1 DL SOCKER

2 1/2 DL VETEMJÖL

1 TSK BAKPULVER

1 TSK MALEN KANEL

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

SMÖRJ OCH BRÖA EN FORM

SMÄLLT SMÖRET OCH LÅT DET SVALNA

SKALA ÄPPLENA OCH KLYFTA DEM TUNT

SEPARERA DE TVÅ ÄGGEN FRÅN ÄGGULA OCH ÄGGVITA

SPARA VITORNA TILL MARÄNGEN

VISPA ÄGGULOR, ÄGG OCH SOCKER PÖSIGT

TILLSÄTT FETTET

RÖR NER MJÖLET BLANDAT MED BAKPULVER

HÄLLSMETEN I FORMEN

LÄGG ÄPPLEKLYFTORNA PÅ SMETEN

STRÖ ÖVER KANEL

MARÄNG

2 ÄGGVITOR

1 DL STRÖSOCKER

1/2 DL HACKAD SÖTMANDEL ELLER MANDELSPÅN

VISPA VITORNA TILL FAST SKUM

TILLSÄTT SOCKRET OCH VISPA LITE TILL

BRED MARÄNGSMETEN ÖVER  ÄPPLENA

STRÖ ÖVER MANDELN

GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN CA 50 MINUTER

OM KAKAN SER UT ATT BLI MÖRK SÄTT IN EN PLÅT I DEN ÖVRE DELEN AV UGNEN