MAMSINGENS KYCKLINGLASAGNE

I GRILLAD KYCKLING URBENAD OCH I SMÅBITAR ELLER KYCKLINGFILÈ

1/2 HACKAD SQUASH

1 HACKAD PAPRIKA I VALFRI FÄRG

200 G SKIVADE CHAMPINJONER

2 HACKADE GULA LÖKAR

2 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR

100 G FÄRSK HACKAD SPENAT

SMÖR

2,5 DL CRÈME FRAICHE

2 MSK KYCKLINGFOND

TIMJAN

SALT EFTER SMAK

SVARTPEPPAR EFTER SMAK

10 ST FÄRSKA LASAGNEPLATTOR

BECHAMELSÅS

100 G SMÖR

1 DL VETEMJÖL

1 L STANDARDMJÖLK

0,5 TSK RIVEN MUSKOT (KAN UTESLUTAS)

0,5 TSK SALT

1 KRM VITPEPPAR

0,5 DL GRÄDDE (KAN UTESLUTAS)

1 DL RIVEN OST

2 DL RIVEN LAGRAD OST

STEK SQUASH, PAPRIKA, SVAMP, LÖK, VITLÖK OCH SPENAT I SMÖR I ETT PAR MINUTER

TILLSÄTT KYCKLING, CRÈME FRAICHE, FOND OCH RÖR OM

KRYDDA MED TIMJAN, SALT OCH PEPPAR

GÖR BECHAMELSÅSEN SOM EN VANLIG VIT GRUNDSÅS

BÖRJA BYGGA LASAGNEN MED LASAGNEPLATTOR, BECHAMELSÅS, KYCKLINGRÖRA OCH LASAGNEPLATTOR

PÅ DET ÖVERSTA LAGRET PLATTOR HÄLLER MAN PÅ LITE SÅS OCH STRÖR ÖVER DEN RIVNA OSTEN

GRATINERA I 225 GRADER I 20 – 30 MINUTER

TIDEN BEROR PÅ VILKA LASAGNEPLATTOR MAN ANVÄNDER LÄS PÅ FÖRPACKNINGEN