GOTLÄNDSK APRIKOSKYCKLING

600 GRAM KYCKLING

2 DL GRÄDDE

1 1/2 DL VATTEN

20 TORKADE APRIKOSER

1 HÖNSBULJONGTÄRNING

250 G PURJOLÖK

1/2 MSK KINASOJA

1/2 TSK SALT

1 KRM SVARTPEPPAR

1/2 DL VATTEN

2 TSK VETEMJÖL

BRYN KYCKLINGDELARNA ELLER FILEÈRNA

FLYTTA ÖVER TILL EN GRYTA

TILLSÄTT GRÄDDE, VATTEN, APRIKOSER OCH BULJONGTÄRNING

KOKA UNDER LOCK PÅ SVAG VÄRME

STRIMLA PURJOLÖKEN GROVT

RÖR NER PURJOLÖKEN, SOJA, SALT OCH PEPPAR I GRYTAN

KOKA YTTERLIGARE 10 MINUTER

VISPA IHOP VATTEN OCH MJÖL OCH RÖR NER I GRYTAN

KOKA 3 – 5 MINUTER

SERVERA MED RIS ELLER POTATIS