DAIMCHEESECAKE MED TOFFÈESÅS

3 DUBBELDAIM

1/2 PAKET MED DIGESTIVKEX

30 – 50 G SMÖR

3 ÄGGVITOR

3 ÄGGULOR

1 DL SOCKER

300 G PHILADELPHIAOST

1 MSK VANILJSOCKER

4 DL GRÄDDE

1 BURK KONDENSERAD MJÖLK (FÄRDIG KOKT)

BOTTEN

KROSSA KEXEN TILL SMULOR

SMÄLT SMÖRET OCH RÖR IHOP MED KEXEN

PLATTA UT I EN RUND SPRINGFORM MED AVTAGBAR KANT 25 CM I DIAMETER

STÄLL FORMEN I KYLEN 

HACKA DAIMEN SMÅTT

TAG FRAM TRE SKÅLAR

RÖR IHOP SOCKER, VANILJSOCKER OCH PHILADELPHIAOST MED ÄGGULORNA

VISPA GRÄDDEN FLUFFIG

VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM (DU SKA KUNNA HÅLLA SKÅLEN UPP OCH NER)

VÄND NER ÄGGULESMETEN I ÄGGVITAN

VÄND NER DAIMEN I GRÄDDEN

VÄND NER ALLT I EN SKÅL OCHSAMMA SKÅL

VÄND OM FÖRSIKTIGT MED SLICKEPOTT ELLER SLEV

VÄND UPP ALLT I FORMEN OCH STÄLL IN I FRYSEN

LÅT FORMEN STÅ MINST FEM TIMMAR I FRYSEN FÖR ATT STELNA

TA FRAM FORMEN EN KVART INNAN SERVERING

HÄLL ÖVER KOLASÅSEN

SKULLE SÅSEN VARA FÖR TJOCK RÖR DÅ UT DEN MED EN TESKED GRÄDDE

SERVERA GENAST