ÄPPELMARMELAD MED VANILJ OCH CALVADOS

CA 5 DL

0,5 CITRON

4 ST ÄPPLEN AV FAST SORT  T.EX. DISCOVER

0,5 VANILJSTÅNG

2 MSK VATTEN

4 MSK CALVADOS

2,5 DL SYLTSOCKER

RIV CITRONSKALET GROVT OCH SKÄR BORT DET VITA PÅ CITRONEN

SKÄR FRUKTKÖTTET I BITAR

KÄRNA UR ÄPPLENA, KLYFTA DEM OCH SKÄR I TUNNA SKIVOR

LÄGG CITRONSKAL, CITRONBITAR  OCH ÄPPLESKIVOR I EN ROSTFRI KASTRULL

DELA VANILJSTÅNGEN, SKRAPA UR FRÖNA OCH LÄGG STÅNG OCH FRÖ I KASTRULLEN

TILLSÄTT VATTEN, KOKA UPP OCH SJUD TILLS ÄPPELBITARNA BÖRJAR BLI MJUKA CA 7-8 MINUTER

RÖR OM FÖRSIKTIGT DÅ OCH DÅ

RÖR NER CALVADOS OCH SYLTSOCKER OCH KOKA UPP

TA UPP VANILJSTÅNGEN

HÄLL UPP MARMELADEN PÅ VÄL RENGJORDA OCH VARMA BURKAR

LÅT KALLNA OCH FÖRVARA BURKARNA SVALT

RECEPT:ELISABETH JOHANSSON