APELSIN OCH PEPPARKAKSCHEESECAKE

8 – 10 PORTIONER

BOTTEN

100 G SMÖR ELLER MARGARIN

30 PEPPARKAKOR

FYLLNING

200 G PHILADELPHIAOST

1 1/2 DL STRÖSOCKER

3 ÄGG

1 MSK FINRIVET APELSINSKAL

2 MSK PRESSAD APELSINSAFT

BOTTEN

UGN 175 GRADER

SMÄLT MATFETTET OCH LÅT DET SVALNA

MIXA ELLER STÖTTA PEPPARKAKORNA

RÖR NER FETTET I PEPPARKAKORSSMULORNA

BRED UT DET I EN RUND FORM MED AVTAGBAR KANT CA 24 CM I DIAMETER

STÄLL BOTTEN MITT I UGNEN OCH GRÄDDA 10 MINUTER

FYLLNING

BLANDA IHOP OST OCH SOCKER

RÖR NER ETT ÄGG I TAGET

BLANDA APELSINSKALET OCH SAFTEN

BRED UT SMETEN PÅ PEPPARKAKSBOTTEN

STÄLL IN FORMEN MITT I UGNEN OCH GRÄDDA CA 30 MINUTER

LÅT KAKAN KALLNA

TOPPING

2 DL CREME FRAICHE 

1/2 – 1 DL FLORSOCKER

1 APELSIN

PEPPARKAKOR

RÖR IHOP CREME FRAICHE OCH FLORSOCKER

BRED UT PÅ KAKAN

GARNERA MED PEPPARKAKSSMULOR OCH APELSINSKAL