
4 PERSONER
TOMATSÅS
1 GUL LÖK
2 VITLÖKSKLYFTOR
1 BURK KROSSADE TOMATER À 400 G
1 TÄRNING GRÖNSAKSBULJONG
2 TSK OREGANO
SALT PEPPAR
1 BURK KIDNEYBÖNOR À 400 G
VIT SÅS
2 MSK SMÖR
4 MSK VETEMJÖL
6 DL MJÖLK
SALT PEPPAR
1 KRM MALD MUSKOT
LASAGNE
300 G FÄRSK BLADSPENAT
2 HACKADE VITLÖKSKLYFTOR
10 – 12 LASAGNEPLATTOR
200 G FETAOST
2 DL RIVEN OST FÖR GRATINERING
TOMATSÅS
HACKA LÖK OCH VITLÖK
FRÄS I LITE OLJA UTAN ATT DET TAR FÄRG
TILLSÄTT TOMATER, BULJONGTÄRNING OCH OREGANO
KOKA SÅSEN UNDER LOCK CA 15 – 20 MINUTER
SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR
SKÖLJ BÖNORNA I KALLT VATTEN OCH LÅT DEM RINNA AV
BLANDA NER BÖNORNA I TOMATSÅSEN
VITSÅS
SMÄLT SMÖRET OCH VISPA NER MJÖLET
SPÄD MED MJÖLKEN LITE I TAGET
LÅT SJUDA 5 – 10 MINUTER
RÖR OM DÅ OCH DÅ SÅ ATT DET INTE BRÄNNER VID
SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR OCH MUSKOT
LASAGNE
FRÄS SPENAT OCH VITLÖK HASTIGT I LITE OLJA
SALTA OCH PEPPRA
UGN 200 GRADER
VARVA DEN VITA SÅSEN , LASAGNEPLATTORNA, SPENATEN, SMULADE FETAOSTEN OCH TOMATSÅSEN
BÖRJA MED DEN VITA SÅSEN OCH AVSLUTA MED LASAGNEPLATTOR MED LITE VIT SÅS OVSNPÅ
STRÖ ÖVER OSTEN
GRATINERA MITT I UGNEN CA 40 – 45 MINUTER