100 G SMÖR
1 KUVERT SAFFRAN
100 G VITCHOKLAD
2 ÄGG
1 DL STRÖSOCKER
1 MSK LJUS SIRAP
1 TSK VANILJSOCKER
1 KRM SALT
1 DL MANDELMJÖL ( 50 G )
1/2 DL RISMJÖL (30G)
SMÖR OCH KOKOS TILL FORMEN
SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL PÅ SPISEN
BLANDA NER SAFFRAN OCH DEN VITA CHOKLADEN I BITAR.
RÖR TILLS CHOKLADEN SMÄLT.
TILLSÄTT RESTERANDE INGREDIENSER DIREKT I KASTRULLEN OCH
RÖR TILL EN JÄMN SMET.
HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT
(CA24 CM I DIAMETER) STRÖDD MED KOKOS
GRÄDDA I MITTEN AV UGNENI 175 GRADER I 15-25 MINUTER
BEROENDE PÅ HUR KLADDIG DU VILLHA KAKAN
LÅT SVALNA
PUDRA ÖVER FLORSOCKER INNAN SERVERING,
GARNERA GÄRNA MED PEPPARKAKOR
OCH SERVERA MED VISPAD GRÄDDE