SAFFRANSKLADDKAKA

100 G SMÖR
1 KUVERT SAFFRAN
100 G VITCHOKLAD
2 ÄGG
1 DL STRÖSOCKER
1 MSK LJUS SIRAP
1 TSK VANILJSOCKER
1 KRM SALT
1 DL MANDELMJÖL ( 50 G )
1/2 DL RISMJÖL (30G)
SMÖR OCH KOKOS TILL FORMEN

SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL PÅ SPISEN

BLANDA NER SAFFRAN OCH DEN VITA CHOKLADEN I BITAR. 

RÖR TILLS CHOKLADEN SMÄLT.

TILLSÄTT RESTERANDE INGREDIENSER DIREKT I KASTRULLEN OCH 

RÖR TILL EN JÄMN SMET.

HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT 

(CA24 CM I DIAMETER) STRÖDD MED KOKOS

GRÄDDA I MITTEN AV UGNENI 175 GRADER I 15-25 MINUTER

BEROENDE PÅ HUR KLADDIG DU VILLHA KAKAN 

LÅT SVALNA

PUDRA ÖVER FLORSOCKER INNAN SERVERING, 

GARNERA GÄRNA MED PEPPARKAKOR 

OCH SERVERA MED VISPAD GRÄDDE