175 G SMÖR
2 1/2 DL STRÖSOCKER
2 ÄGG
3 DL GRÄDDFIL
4 1/2 DL VETEMJÖL
2 TSK VANILJSOCKER
1 MSK BAKPULVER
1 KRM SALT
2 MSK SMÖR
FYLLNING
1/2 DL STRÖSOCKER
1 1/2 MSK KANEL
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
SMÖRA OCH BRÖA EN SOCKERKAKSFORM (1 1/2 L )
RÖR SMÖR OCH SOCKER MJUKT OCH LUFTIGT
BLANDA NER ÄGGEN ETT I TAGET
RÖR I GRÄDDFILEN
RÖR SAMMAN DE TORRA INGREDIENSERNA I EN SEPARAT SKÅL
BLANDA I DET I SMETEN
BLANDA IHOP SOCKER OCH KANEL TILL FYLLNINGEN
HÄLL 1/2 SMETEN I SOCKERKAKSFORMEN
STRÖ ÖVER HÄLFTEN AV KANELSOCKRET
FYLL PÅ MED RESTEN AV SMETEN
STRÖ ÖVER RESTEN AV KANELSOCKRET
KLICKA 2 MSK SMÖR ÖVER KAKAN
GRÄDDA KAKAN CA 45 – 60 MINUTER I UGNEN
TESTA MED STICKAN ATT DEN ÄR KLAR ( STICKAN SKA VARA UTAN SMET )