VEGETARISKLASAGNE MED SPENAT OCH FETAOST

4 PERSONER

TOMATSÅS

1 GUL LÖK

2 VITLÖKSKLYFTOR

1 BURK KROSSADE TOMATER À 400 G

1 TÄRNING GRÖNSAKSBULJONG

2 TSK OREGANO

SALT PEPPAR

1 BURK KIDNEYBÖNOR À 400 G

VIT SÅS

2 MSK SMÖR

4 MSK VETEMJÖL

6 DL MJÖLK

SALT PEPPAR

1 KRM MALD MUSKOT

LASAGNE

300 G FÄRSK BLADSPENAT

2 HACKADE VITLÖKSKLYFTOR

10 – 12 LASAGNEPLATTOR

200 G FETAOST

2 DL RIVEN OST FÖR GRATINERING

TOMATSÅS

HACKA LÖK OCH VITLÖK

FRÄS I LITE OLJA UTAN ATT DET TAR FÄRG

TILLSÄTT TOMATER, BULJONGTÄRNING OCH OREGANO

KOKA SÅSEN UNDER LOCK CA 15 – 20 MINUTER

SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR

SKÖLJ BÖNORNA I KALLT VATTEN OCH LÅT DEM RINNA AV

BLANDA NER BÖNORNA I TOMATSÅSEN

VITSÅS

SMÄLT SMÖRET OCH VISPA NER MJÖLET

SPÄD MED MJÖLKEN LITE I TAGET

LÅT SJUDA 5 – 10 MINUTER

RÖR OM DÅ OCH DÅ SÅ ATT DET INTE BRÄNNER VID

SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR OCH MUSKOT

LASAGNE

FRÄS SPENAT OCH VITLÖK HASTIGT I LITE OLJA

SALTA OCH PEPPRA

UGN 200 GRADER

VARVA DEN VITA SÅSEN , LASAGNEPLATTORNA, SPENATEN, SMULADE FETAOSTEN OCH TOMATSÅSEN

BÖRJA MED DEN VITA SÅSEN OCH AVSLUTA MED LASAGNEPLATTOR MED LITE VIT SÅS OVSNPÅ

STRÖ ÖVER OSTEN

GRATINERA MITT I UGNEN CA 40 – 45 MINUTER