TOMAT OCH MOZZARELLASALLAD

4 PORTIONER

3 – 4 TOMATER

1 MOZZARELLAOST I LAG

0,5 RÖDLÖK

3 MSK OLIVOLJA

2 MSK FIN VIT- ELLER RÖDVINSVINÄGER ELLER BALSAMVINÄGER

1 KRM NYMALEN SVARTPEPPAR

0,5 TSK FLINGSALT ELLER NÅGOT KRM VANLIGT SALT

5 BLAD FÄRSK BASILIKA

SKÖLJ TOMATERNA OCH SKIVA DEM TUNT

SKIVA HALVORNA AV MOZZARELLAOSTEN I TUNNA SKIVOR

VARVA SKIVADE OST OCH TOMATSKIVOR I EN SERVERINGSFORM

SKALA, DELA OCH HACKA  EN HALVA RÖDLÖK FINT

STRÖ DEN ÖVER TOMATEN OCH OSTEN

RINGLA ÖVER OLIVOLJA OCH VINÄGER

STRÖ ÖVER PEPPAR, SALT OCH GROVT DELADE BASILIKABLAD

SALLADEN KAN FÖRBEREDAS OCH FÖRVARAS I KYLEN

TA FRAM DEN NÅGON HALVTIMME INNA SERVERINGEN SÅ ATT DEN BLIR RUMSTEMPURERAD

GOTT PÅ BUFFÈN