SKURNA PEPPARKAKOR

CA 100 ST

2 DL SÖTMANDEL

200 G SMÖR

2 DL STRÖSOCKER

1 DL LJUS SIRAP

1 TSK BIKARBONAT

2 TSK INGEFÄRA

2 TSK MALDA NEJLIKOR

2 TSK KANEL

6 DL VETEMJÖL

LÅT SMÖRET BLI RUMSVARMT

RÖR MATFETT OCH SOCKER SMIDIGT  (ANVÄND GÄRNA ELVISP GENOM HELA RECEPTET)

RÖR NER SIRAP, BIKARBONAT, INGEFÄRA, NEJLIKA OCH KANEL

HACKA MANDELEN GROVT OCH BLANDA NER DEN

BLANDA SIST NER MJÖLET LITE I TAGET TILL EN JÄMN DEG

FORMA DEGEN TILL TVÅ STYCKEN AVLÅNGA RULLAR

FORMA RULLARNA OVALA , RUNDA ELLER FYRKANTIGA BEROENDE PÅ VILKEN FORM DU VILL HA PÅ PEPPARKAKORNA

LINDA IN RULLARNA I PLASTFOLIE

LÄGG IN DEM I KYLEN MINST TRE TIMMAR, GÄRNA ÖVER NATTEN

TA FRAM RULLARNA OCH SKÄR DEM I TUNNA SKIVOR MED EN VASS KNIV

LÄGG SKIVORNA PÅ PLÅTAR MED BAKPLÅTSPAPPER

GRÄDDA MITT I UGNEN I 175 GRADER 11- 12 MINUTER FÖR NORMALTJOCKA OCH CA 7 MINUTER FÖR TUNNA

FÖRSÖK ATT SKÄRA PEPPARKAKORNA SOM SKA LIGGA PÅ SAMMA PLÅT I SAMMA TJOCKLEK