PAOLOS TIRAMISU

8 – 10 BITAR

2 PAKET MASCARPONEOST (250 G/PAKET)

5 MSK STRÖSOCKER

3 DL VISPGRÄDDE

4 ST ÄGG (ÄGGULAN)

200 GRAM SAVOIARDIKEX CA 24 STYCKEN 

1,5 MATSKEDAR AMARETTOLIKÖR (MANDELLIKÖR)

4 MSK STARKT KAFFE

1 MATSKED KAKAO

BLANDA GRÄDDEN MED 1 MSK SOCKER I EN DJUP BUNKE

VISPA GRÄDDEN GANSKA HÅRT

SEPARERA ÄGGULAN FRÅN ÄGGVITAN

BLANDA ÄGGULORNA MED RESTEN AV SOCKRET I EN STOR BUNKE

RÖR NER MASCARPONEOSTEN 

VISPA TILL EN FAST KRÄM

VÄND NER GRÄDDEN I MASCARPONEKRÄMEN RÖR FÖRSIKTIGT SÅ ATT DET BLANDAS

BLANDA KAFFET MED AMARETTO

LÄGG ETT LAGER CA 12 ST KEX I BOTTEN AV EN MEDELSTOR GLASFORM MED HÖG KANT

DROPPA FÖRSIKTIGT KAFFELIKÖREN ÖVER VARJE KEX MED EN TESKED

DET SKA INTE BLI FÖR MYCKET VÄTSKA FÖR ATT DESSERTEN INTE SKA BLI FÖR BLÖT

ALL VÄTSKA KOMMER INTE ATT GÅ ÅT

BRED HÄLFTEN AV KRÄMEN SOM ETT LAGER ÖVER KEXEN

GÖR OM SAMMA MOMENT IGEN MED KEX OCH VÄTSKA FÖR ATT SKAPA ETT NYTT LAGER

AVSLUTA MED ETT LAGER KRÄM

LÅT FORMEN STÅ MINST 1,5 TIMMAR I KYLSKÅPET INNAN DEN SERVERAS

PUDRA ÖVER KAKAO

SERVERA I BITAR ELLER DIREKT UR FORMEN