MUSTIG GULASCH

4 PORTIONER

3 GULA LÖKAR

1 1/2 MSK MARGARIN

2 MSK PAPRIKAPULVER

8 DL VATTEN

400 G GRYTBITAR AV NÖT (HÖGREV )

2 DL RÖTT VIN ELLER RÖTT MATLAGNINGSVIN

1 1/2 KÖTTBULJONGTÄRNING

2 VITLÖKSKLYFTOR

4 LAGERBLAD

2 DL KROSSADE TOMATER

2 MSK TOMATPURÈ

1 TSK SOCKER

1 CHILIFRUKT (SPANSK PEPPAR )

4 POTATISAR

2 PAPRIKOR GÄRNA OLIKA FÄRGER

SALT EFTER SMAK

SKALA OCH SKÄR LÖKEN I RINGAR

FRÄS LÖKEN GLANSIG I MARGARIN I EN STEKGRYTA

STRÖ ÖVER PAPRIKAPULVER

TILLSÄTT VATTEN

SKÄR KÖTTET I SMÅ TÄRNINGAR OCH LÄGG DET I EN GRYTA

TILLSÄTT VIN, BULJONGTÄRNINGAR, PRESSDA VITLÖK, LAGERBLAD, KROSSADE TOMATER, TOMATPURÈ OCH SOCKER I GRYTAN

KÄRNA UR OCH HACKA CHILIFRUKTEN FINT OCH RÖR NER I GRYTAN

LÅT SOPPAN KOKA UNDER LOCK I 40 MINUTER

SKALA OCH SKÄR POTATISEN I BITAR

LÄGG DEM I GRYTAN OCH KOKA I YTTERLIGARE 15 MINUTER

SKÄR PAPRIKAN I BITAR OCH RÖR NER DEM NÄR DET ÅTERSTÅR 5 MINUTER

SMAKA AV MED SALT

SERVERA MED EN KLICK APELSIN MAJONNÄS

APELSIN MAJONNÄS

1 DL MAJONNÄS

1 DL GRÄDDFIL

FINRIVET SKAL FRÅN EN VÄL SKJÖLD APESIN

SMAKA AV MED SALTOCH PEPPAR