MOSTER LEAS VETEBRÖD I LÅNGPANNA

50 G JÄST

125 G SMÖR

3 DL MJÖLK

1 ÄGG

1/2 DL STRÖSOCKER

1 L MJÖL

SMULA JÄSTEN I EN BUNKE

SMÄLT SMÖR I EN KASTRULL OCH TILLSÄTT MJÖLK ( VÄRM TILL 37 GRADER )

RÖR UT JÄSTEN MED MJÖLKEN

TILLSÄTT DE ÖVRIGA INGREDIENSERNA OCH BLANDA SAMMAN TILL EN SMIDIG DEG

HÄLL UPP DEGEN PÅ BAKPLÅTSPAPPER I LÅNGPANNA OCH PLATTA UT DEN

LÅT JÄSA ÖVERTÄCKT I 40 MINUTER

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER MEDAN DEGEN JÄSER

TOSCASMET

150 G MARGARIN

3 PÅSAR MANDELSPÅN

1 1/4 DL SOCKER

3 MSK MJÖLK

3 MSK VETEMJÖL

BLANDA SAMMAN INGREDIENSERNA TILL TOSCASMETEN

KOKA UPP UNDER OMRÖRNING

BRED UT TOSCASMETEN ÖVER DEGEN NÄR DEN JÄST FÄRDIGT

GRÄDDA I 20 MINUTER I NEDRE DELEN AV UGNEN

DELA BRÖDET PÅ MITTEN OCH SKÄR UPP DEN I SKIVOR ELLER RUTOR