MATJESILLTÅRTA

10 – 12 PERSONER

75 GRAM SMÖR

225 G KAVRING

FYLLNING

2 ST GELANTINBLAD

2 1/2 BURKAR MATJESSILL (À 200 G )

1 ST LITEN RÖDLÖK

1 MSK GRÄSLÖK

1 MSK HACKAD DILL

3 DL CRÈME FRAICHE

125 G NATURELL FÄRSKOST

GARNERING

2 MSK HACKAD GRÄSLÖK

BOTTEN

SMÄLT SMÖRET

MIXA KAVRING OCH SMÖR TILL SMULOR

TRYCK UT SMULORNA I BOTTEN PÅ EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT (24 CM I DIAMETER )

STÄLL FORMEN I KYLEN CA 15 MINUTER

FYLLNING

LÄGG GELANTINBLADEN I KALLT VATTEN CA 5 MINUTER

LÅT MATJESILLEN RINNA AV OCH HACKA DEN

SKALA OCH FINHACKA LÖKEN

BLANDA SILL, LÖK OCH ÖRTER

MIXA CRÈME FRAICHE OCH FÄRSKOST

VÄRM 1/4 AV OSTKRÄMEN I EN KASTRULL

TA UPP GELANTINBLADEN OCH SMÄLLT DEM I OSTBLANDNINGEN

RÖR NER DET I RESTEN AV KRÄMEN

BLANDA NER MATJESSILL, LÖK OCH ÖRTER I KRÄMEN

HÄLL SMETEN I FORMEN

SLÄTA TILL YTAN

STÄLL TÅRTAN I KYLEN FÖR ATT STELNA I CA  3 TIMMAR

SKÄR PAJEN I PORTIONSBITAR MED VARM KNIV

STRÖ ÖVER GRÄSLÖK