LUSSEBULLAR MED VANILJFYLLNING

CA 50 LUSSEBULLAR

1 PAKET JÄST

150 GRAM SMÖR

5 DL MJÖLK

2 KUVERT MED SAFFRAN

1 1/2 DL STRÖSOCKER

1 BURK (250 G) KVARG

1/2 TSK SALT

1 ÄGG

CA. 15 – 16 DL VETEMJÖL

VANILJFYLLNING

200 GRAM RUMSVARMT SMÖR

3 – 5 MSK VANILJSOCKER

1 1/2 DL SOCKER

GARNERING

VISPAT ÄGG 

PÄRLSOCKER

VETEDEGEN

SMULA NER JÄSTEN I EN BUNKE

MORTLA SAFFRANET MED LITE AV SOCKRET

SMÄLLT SMÖRET I EN KASTRULL, TILLSÄTT SAFFRAN OCH MJÖLK OCH VÄRM UPP TILL 37 GRADER

RÖR UT LITE AV DEGVÄTSKAN MED JÄSTEN, RÖR TILLS DET LÖST SIG

TILLSÄTT RESTEN AV VÄTSKAN, SOCKRET, KVARG, SALT OCH ÄGG

ARBETA I NÄSTAN ALLT MJÖL, GÄRNA MED BAKMASKIN

PUDRA ÖVER LITE MJÖL OCH TÄCK MED BAKHANDUK

LÅT JÄSA I 40 MINUTER

GÖR FYLLNINGEN UNDER TIDEN DEGEN JÄSER

 FYLLNING

RÖR IHOP SAMTLIGA INGREDIENSER

NÄR DEGEN JÄST FÄRDIGT, DELA I TVÅ BITAR OCH KAVLA UT PÅ MJÖLAT BAKBORD (CA 30*60 CM)

BRED ÖVER FYLLNINGEN OCH RULLA IHOP

SKÄR I LAGOM BITAR OCH LÄGG I BULLFORMAR

TÄCK ÖVER MED BAKHANDDUK OCH JÄSA I YTTERLIGARE 40 MINUTER

SÄTT UGNEN PÅ 225-250 GRADER

VISPA UPP ETT ÄGG

PENSLA BULLARNA FÖRSIKTIGT OCH STRÖ ÖVER PÄRLSOCKER

GRÄDDA I CA 8-10 MINUTER TILLS BULLARNA FÅTT EN FIN FÄRG