LIMEHONUNGSTÅRTA PÅ MANDELBOTTEN

6 – 8 PORTIONER

MANDELBOTTEN

150 G SÖTMANDEL

100 G SMÖR

 1 LIME

3 ÄGGVITOR

1 1/2 DL FLORSOCKER

HONUNGSPARFAIT

6 ÄGGULOR

1 DL HONUNG

2 1/2 DL CRÈME FRAICHE

2 1/2 DL VISPGRÄDDE

UGN 175 GRADER

KLÄ BOTTEN PÅ EN LÖSTAGBARFORM MED BAKPLÅTSPAPPER

KÖR MANDELEN I EN MATBEREDARE ELLER MAL MED EN KVARN

SMÄLT SMÖRET

RIV SKALET AV LIMEFRUKTEN

VISPA VITORNA TILL HÅRT SKUM

BLANDA MED MANDEL, SMÖR, LIMERASP OCH FLORSOCKER

BRED UT SMETEN I PAJFORMEN

GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I CA 30 MINUTER

LÅT KAKAN SVALNA

RÖR HONUNGEN SMIDIG OCH VISPA SAMMAN MED ÄGGULORNA

TILLSÄTT CRÈME FRAICHE

VISPA GRÄDDEN OCH VÄND NED DEN I SMETEN

HÄLL DETTA ÖVER MANDELBOTTEN OCH STÄLL I FRYSEN

TAG FRAM EN STUND FÖRE SERVERING

DEKORERA EVENTUELLT MED LITE EXTRA RIVET LIMESKAL

SERVERA GÄRNA MED LITE VARM FRUKT ELLER BÄR