HUSETS SKALDJURSPAJ

PAJDEG

150 G SMÖR

2 MSK VATTEN

3 DL VETEMJÖL

FYLLNING

1 TSK SALT

1 MSK SMÖR

200 G KRABBKÖTT

150 G HARICOTS VERTS

300 G SKALADE RÄKOR

1 GUL LÖK

100 G AVRUNNA MUSSLOR

ÄGGSTANNING

4 ST ÄGG

1 DL DILL

2 KRM PEPPAR

4 DL MJÖLK

BLANDA SMÖR OCH MJÖL

TILLSÄTT VATTEN

ARBETA SNABBT IHOP TILL EN DEG, GÄRNA I MATBEREDARE

KAVLA UT ELLER TRYCK UT DEN PÅ BOTTEN OCH HÖGT UPP PÅ KANTERNA I EN PAJFORM MED LÖSTAGBARA KANTER

STÄLL KALLT I CA 30 MINUTER

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER

NAGGA SKALET MED EN GAFFEL

GRÄDDA CA 15 MINUTER MITT I UGNEN

KLYFTA LÖKEN

RENSA BÖNORNA

FRÄS LÖK OCH BÖNOR I SMÖR

BLANDA IHOP SKALDJUREN MED GRÖNSAKERNA

LÄGG I PAJSKALET

VISPA IHOP ÄGG OCH MJÖLK MED FINHACKAD DILL

SALTA OCH PEPPRA

HÄLL ÄGGSTANNINGEN I PAJSKALET

GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN 40 – 50 MINUTER TILLS FYLLNINGEN STANNAT