NAAN INDISKT BRÖD



16 BRÖD


2,5 DL VETEMJÖL

1 PKT TORRJÄST

1 TSK SALT

2,5 DL HETT VATTEN ( CA 65 GRADER )

2,5 DL NATURELL YOGHURT

2 MSK OLJA

1 ÄGG

1 MSK HONUNG

CA 5 DL VETEMJÖL

SMÖR, SESAMFRÖ, VITLÖK ELLER ÖRTER


BLANDA MJÖL, JÄST OCH SALT I EN BAKSKÅL

RÖR I VATTEN, YOGHURT, OLJA, ÄGG OCH HONUNG TILL EN SMET

BLANDA I RESTERANDE MJÖL OCH KNÅDA IHOP TILL EN MJUK OCH SMIDIG DEG

LÅT JÄSA ÖVERTÄCKT TILL DUBBEL STORLEK CA 40 MINUTER

STJÄLP UPP PÅ BAKBORD OCH DELA TILL 16 DELAR

KAVLA ELLER PLATTA UT BULLARNA TILL CA 0,5 CM TJOCKA RUNDLAR

SÄTT IN I UGNEN PÅ BAKPLÅTSPAPPER I 5 - 8 MINUTER PÅ 250 GRADER

PENSLA MED SMÄLT SMÖR EVENTUELLT MED PRESSAD VITLÖK OCH LITE SALT I

FÄRSKA FINHACKADE ÖRTER SOM BASILIKA, MYNTA ELLER PERSILJA GÅR OCKSÅ BRA



           

Copyright © 2011-2022. Alla Rights Reserved