AVOKADOPAJ MED KRÄFTSTJÄRTAR

PAJDEG

125 G RUMSVARMT SMÖR

3 DL VETEMJÖL

3 MSK VATTEN

1 KRM SALT

AVOKADOKRÄM

2 ST MOGNA AVOKADOS

SAFTEN FRÅN ½ LIME ELLER 1 MSK PRESSAD CITRON

1 LITEN GRÖN PEPPARFRUKT

5 KVISTAR BLADPERSILJA

1 – 2 TSK ÖRTSALT

1 KRM SVARTPEPPAR

0,5 TSK KAJENNEPEPPAR

1 BURK LÄTT CRÈME FRAICHE

10 GRÄSLÖKSSTRÅN

GARNERING

1 DL KRÄFTSTJÄRTAR ELLER RÄKOR

GRÄSLÖKSSTRÅN EFTER TYCKE

BLANDA ALLA INGREDIENSERNA TILL PAJDEGEN I EN BUNKE ELLER MATBEREDARE OCH KNÅDA SAMMAN TILL EN DEG

TRYCK UT DEGEN I PAJFORMEN GÄRNS MED LÖSTAGBAR KANT

GRÄDDA PAJSKALET I CA 20 MINUTER I 225 GRADER I MITTEN AV UGNEN

LÅT SVALNA

SKALA OCH SKÄR AVOKADON I BITAR OCH LÄGG DEM I EN MATBEREDARE

PRESSA ÖVER SAFTEN FRÅN CITRUSFRUKTEN

DELA PEPPARFRUKTEN OCH KÄRNA UR DEN

DELA DEN I MINDRE BITAR OCH LÄGG I MATBEREDAREN ( BÖRJA MED EN LITEN BIT)

STRÖ NER HACKAD PERSILJA OCH GRÄSLÖK

MIXA ALLTIHOP TILL EN JÄMN KRÄM

SMAKA AV TILLSÄTT EVENTUELLT MER KRYDDOR OM DU VILL HA MER STING I PAJEN

BRED UT KRÄMEN I PAJSKALET 

GARNERA MED GRÄSLÖK