ÄPPELKLADDKAKA

10 – 12 BITAR

3 ÄGG

4 ½ DL STRÖSOCKER

200 G SMÄLT SMÖR

3  3/4 DL VETEMJÖL

1 ½ MSK VANILJSOCKER

2 – 3  ÄPPLEN

VALFRI MÄNGD KARDEMUMMA OCH KANEL KAN BLANDAS I SMETEN FÖR MER SMAK

SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER

SMÄLT SMÖRET

VISPA IHOP  ÄGG OCH STRÖSOCKER 

TILLSÄTT DET VARMA SMÄLTA SMÖRET

TILLSÄTT MJÖL OCH VANILJSOCKER OCH RÖR IHOP ALLT TILL EN SLÄT SMET.

SKALA OCH RIV ÄPPLENA OCH BLANDA NER DET I SMETEN

HÄLL SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD FORM CA 24 CM I DIAMETER

GRÄDDA KAKAN MITT I UGNEN 25 – 35 MINUTER 

DEN SKA FORTFARANDE VARA LITE KLADDIG I MITTEN ( INTE LÖS ) NÄR DEN ÄR KLAR

KÄNN MED PROVSTICKA NÄR KAKAN ÄR KLAR BEROENDE PÅ HUR KLADDIG DU VILL HA DEN